Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με Καραγκούνη «δαγκωτό» η Ελλάδα μένει στο Euro...

Με Καραγκούνη «δαγκωτό» η Ελλάδα μένει στο Euro…

Την καλύτερη απάντηση σε όσους για άλλη μια φορά έσπευσαν να μηδενίσουν τα πάντα, έδωσαν Σάντος και Έλληνες διεθνείς κερδίζοντας τη Ρωσία 1-0 με γκολ του Καραγκούνη στις καθυστετήσεις του πρώτου ημιχρόνου και φτάνοντας στους «8» του Euro 2012. Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Καραγκούνη στο Β' ημίχρονο. Πιθανός επόμενος αντίπαλος η Γερμανία. Πέρασαν και οι Τσέχοι με 1-0 κόντρα στην Πολωνία. MVP ο Καραγκούνης. Επίσης στο in.gr: η ανάλυση των αγώνων της Εθνικής από τον Γιώργο Δώνη, «EUROύσια» με τον Στέλιο Σοφιανό, παρασκήνια από τους Insiders  και φυσικά την πρώτη ιντερνετική μίνι σειρά για το Euro «ΜΠΑΛΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ».

Την καλύτερη απάντηση σε όσους για άλλη μια φορά έσπευσαν να μηδενίσουν τα πάντα, έδωσαν Σάντος και Έλληνες διεθνείς κερδίζοντας τη Ρωσία 1-0 με γκολ του Καραγκούνη στις καθυστετήσεις του πρώτου ημιχρόνου και φτάνοντας στους «8» του Euro 2012. Πιθανός επόμενος αντίπαλος η Γερμανία. Πέρασαν και οι Τσέχοι με 1-0 κόντρα στην Πολωνία.

Ο αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης, πέτυχε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (+45΄) το «χρυσό» γκολ της Εθνικής μας, η οποία θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό την πρώτη του Β’ ομίλου, στις 22/6 στο Γκντανσκ.

Κλεισμένη στην περιοχή της η Ελλάδα, προσπαθούσε να «βγάλει» το ημίχρονο. Ηταν σαφείς οι οδηγίες του Σάντος να διατηρηθεί το «μηδέν» πάση θυσία για να έχουμε την ευκαιρία να «χτυπήσουμε» το ματς προς το τέλος.

Ετσι, στις διαδοχικές επιθέσεις των Ρώσων, η άμυνα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά και ο στόχος είχε επιτευχθεί. Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, η λήξη του ημιχρόνου ξεπέρασε και τις προσδοκίες του Σάντος, αφού κανείς δεν περίμενε -με βάση την εικόνα του παιχνιδιού- ότι η Ελλάδα θα έπαιρνε προβάδισμα!

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τοροσίδης εκτέλεσε ένα δυνατό πλάγιο, ο Ιγκνάσεβιτς προσπάθησε να διώξει, όμως με την κεφαλιά του έβγαλε… εξαιρετική πάσα στον Καραγκούνη. Ο αρχηγός μπήκε στην περιοχή και «εκτέλεσε» τον Μαλαφέεφ, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την 120η διεθνή του συμμετοχή.

Το «σοκ» που είχαν υποστεί οι Ρώσοι ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές στο β’ ημίχρονο. Οι διεθνείς μας έκλεισαν κάθε διάδρομο προς την περιοχή του Σηφάκη και μοιραία οι παίκτες του Αντβοκαατ προσπαθούσαν με μακρινά σουτ να απειλήσουν.

Οχι μόνο δεν τα κατάφεραν, αλλά κινύνδευσαν άμεσα να δεχθούν δεύτερο γκολ, πρώτα όταν ο Καραγκούνης ζήτησε πέναλτι (61′) σε ανατροπή από τον Ζιρκόφ (ακόμα και με τη βοήθεια του «ριπλέι» δεν είναι ξεκάθαρη η φάση), αλλά κυρίως με το εκπληκτικό φάουλ του Τζαβέλα στο 70′.
«Αγαλμα» ο Μαλαφέεφ, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Ελληνες παίκτες να πανηγυρίζουν ακόμα μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Ακριβώς με την ίδια συγκομιδή με το 2004 (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα) η εθνική μας πήρε την πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει -πιθανότατα- τη Γερμανία. Μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα, η κίτρινη κάρτα που δέχθηκαν ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Χοσέ Χολέμπας, οι οποίες τους στερούν το δικαίωμα συμμετοχής στον προημιτελικό.

Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)

Κίτρινες: Καραγκούνης, Χολέμπας – Ανιούκοφ, Ζιρκόφ, Τζαγκόεφ, Πογκρέμπνιακ

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος):
Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης (67′ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (83′ Νίνης), Γκέκας (64′ Χολέμπας), Σαμαράς.

ΡΩΣΙΑ (Ντικ Αντβοκαατ):
Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ (81′ Ιζμαϊλοφ), Ζιρκόφ, Αν. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ντενίσοφ, Σιρόκοφ, Γκλουσάκοφ (72′ Πογκρέμπνιακ), Τζαγκόεφ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ (46′ Παβλιουτσένκο).



Δείτε το γκολ του Καραγκούνη σε… ρωσική περιγραφή!!!




Ακούστε και τον… Άραβα!!!

MVP ο Καραγκούνης

Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν φανταζόταν ο Γιώργος Καραγκούνης μια νύχτα σαν την αποψινή. Ο αρχηγός της εθνικής ισοφάρισε το ρεκόρ διεθνών συμμετοχών του Θοδωρή Ζαγοράκη (120), έστειλε την Ελλάδα στους «8» του EURO 2012 πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στο ματς με τη Ρωσία και -τέλος- αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης!

Στα 35 του πλέον, ο «τυπάρας» του Παναθηναϊκού γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην τελευταία μεγάλη διοργάνωση της καριέρας του.

Δυστυχώς, δεν θα είναι παρών στον προημιτελικό της επόμενης Παρασκευής, αφού συμπλήρωσε κάρτες. Ομως, θα έχει την ευκαιρία να καταρρίψει το ρεκόρ του Ζαγοράκη στον ημιτελικό της 28ης Ιουνίου, αρκεί βέβαια να βρίσκεται εκεί η Ελλάδα!

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
8 Ιουνίου
Βαρσοβία: Πολωνία-ΕΛΛΑΔΑ 1-1
Βρότσλαβ: Ρωσία-Τσεχία 4-1

12 Ιουνίου
Βρότσλαβ: ΕΛΛΑΔΑ-Τσεχία 1-2
Βαρσοβία: Πολωνία-Ρωσία 1-1

16 Ιουνίου
Βρότσλαβ: Τσεχία-Πολωνία 1-0
Βαρσοβία: ΕΛΛΑΔΑ-Ρωσία 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
Τσεχία 3 2-0-1 4-5 6
ΕΛΛΑΔΑ 3 1-1-1 3-3 4
——————————
Ρωσία 3 1-1-1 5-3 4
Πολωνία 3 0-2-1 2-3 2

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024