Υπέρβαση του «ορίου ενημέρωσης του κοινού» για το όζον στην Αθήνα
Υπέρβαση του «ορίου ενημέρωσης του κοινού» στις τιμές του όζοντος καταγράφηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα, σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας. Οδηγίες προφύλαξης για τις ευπαθείς ομάδες.
Υπέρβαση του «ορίου ενημέρωσης του κοινού» στις τιμές του όζοντος καταγράφηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα, σύμφωνα με μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας.
Στο σταθμό Θρακομακεδόνων τα επίπεδα του τοξικού αερίου έφτασαν στις 14.00 τα 205 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ στις 15:00 η τιμή κατέβηκε στα 187 μικρογραμμάρια.
Το όριο ενημέρωσης είναι τα 180 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και το όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια.
Οι τιμές του όζοντος συνήθως αυξάνονται τις ημέρες με έντονη ηλιοφάνεια, αφού το αέριο είναι φωτοχημικός ρύπος.
Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού έδωσε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση, συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον».
»Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα», αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442