Eπικίνδυνο περισταστικό με είσοδο τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο
Επικίνδυνη πρόκληση με παράνομη είσοδο τετράδας τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο ενεργοποιημένο βολής Άνδρου σημειώθηκε την Παρασκευή. Η αποφυγή χτυπήματος των τουρκικών αεροσκαφών από τα πυρά τριών ελληνικών πολεμικών πλοίων έγινε την τελευταία στιγμή χάρις στην έγκαιρη διακοπή τους μετά από άμεση ειδοποίηση του ραντάρ της Πάρνηθας.
Επικίνδυνη πρόκληση με παράνομη είσοδο τετράδας τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο ενεργοποιημένο βολής Άνδρου σημειώθηκε την Παρασκευή.
Η αποφυγή χτυπήματος των τουρκικών αεροσκαφών από τα πυρά τριών ελληνικών πολεμικών πλοίων έγινε την τελευταία στιγμή χάρις στην έγκαιρη διακοπή τους μετά από άμεση ειδοποίηση του ραντάρ της Πάρνηθας.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι όταν στο παγίως και καθημερινά ενεργοποιημένο πεδίο βολής Άνδρου κατευθύνθηκαν σε ύψος 5.000 έως 7.000 πόδια προσέγγιζε η τετράδα των τουρκικών μαχητικών που είχαν μπει παράνομα στο FIR Αθήνας.
Τότε το ραντάρ Πάρνηθας έκανε ταυτόχρονα τρεις κινήσεις:
- ειδοποίησε τον τουρκικό σχηματισμό ότι μπαίνουν σε άκρως επικίνδυνη περιοχή βολών.
- ειδοποίησε τα ελληνικά πλοία που διέκοψαν αμέσως τις βολές.
- ειδοποίησε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων που αυτό αμέσως ενεργοποίησε την κόκκινη γραμμή με το Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας για να διακοπεί η επικίνδυνη πτήση
Ωστόσο, το μόνο σωτήριο ήταν η άμεση διακοπή των βολών καθώς οι Τούρκοι μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωσή τους είχαν διασχίσει ένα κομμάτι του πεδίου βολής.
Στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η ίδια εφημερίδα, μιλούν για άκρως επικίνδυνη πρόκληση που οφείλεται είτε σε προσχεδιασμένη ενέργεια είτε σε εγκληματική απειρία του επικεφαλής του τουρκικού σχηματισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανατροπή νταλίκας στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών – Νεκρός ο 52χρονος οδηγός
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών
- Στην Τουρκία βγάζουν στη σέντρα συμφωνία του Οσμάν με την Εφές
- Ιράν: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Έξι ημέρες θα διαρκέσουν οι τελετές μνήμης
- Αυτά είναι τα προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες στην εποχή της ΑΙ
- Φάρσα είναι το επιτελείο «εθνικής ασφάλειας» της κυβέρνησης της ΝΔ – τουλάχιστον στο «τριψήφιο» υπάρχει αναγνώριση κλήσης;
- 250 χρόνια ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τραμπ και η δύσκολη «εξίσωση» της διάκρισης των εξουσιών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442