
Αναστέλλεται η ταυτόχρονη καταβολή αποδοχών και εισφορών εργαζομένων μέσω των τραπεζών
Αναστέλλεται προς το παρόν η εφαρμογή του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων και των ασφαλιστικών εισφορών τους στα πιστωτικά ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, η αναστολή αποφασίστηκε επειδή δεν έχει εκδοθεί έως τώρα σχετική εφαρμοστική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αναστέλλεται προς το παρόν η εφαρμογή του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων και των ασφαλιστικών εισφορών τους στα πιστωτικά ιδρύματα και στα ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, η αναστολή αποφασίστηκε επειδή δεν έχει εκδοθεί έως τώρα σχετική εφαρμοστική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η εφαρμογή του μέτρου επρόκειτο να ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου, όπως άλλωστε προέβλεπε ο νόμος 4075/2012 (Θέματα κανονισμού ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ασφαλιστικών φορέων).
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442