Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο του Κατάρ κοστίζει τη ζωή σε μικρά παιδιά

Πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο του Κατάρ κοστίζει τη ζωή σε μικρά παιδιά

Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την πυρκαγιά που έκαψε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ντόχα πρωτεύουσας του Κατάρ, ανάμεσά τους 13 παιδιά τα οποία περικυκλώθηκαν από τις φλόγες σε παιδικό σταθμό, ανακοίνωσαν οι αρχές του Κατάρ. «Εντελώς απροετοίμαστο το εμπορικό κέντρο για μια τέτοια κατάσταση» λέει ξένος δημοσιογράφος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο. Έρευνα ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει το Κατάρ.

Δεκαεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την πυρκαγιά που έκαψε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ντόχα πρωτεύουσας του Κατάρ, ανάμεσά τους 13 παιδιά τα οποία περικυκλώθηκαν από τις φλόγες σε παιδικό σταθμό, ανακοίνωσαν οι αρχές του Κατάρ.

Ο απολογισμός της καταστροφής είναι «19 νεκροί, ανάμεσά τους 13 παιδιά -επτά αγόρια και έξι κορίτσια- τέσσερις νηπιαγωγοί και δύο μέλη των υπηρεσιών πολιτικής άμυνας», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Τέσσερα από τα παιδιά ήταν ισπανικής υπηκοότητας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ένα παιδί 3 ετών ήταν γαλλικής υπηκοότητας, σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό αρμόδια για τους Γάλλους του εξωτερικού Γιαμινά Μπενγκιγκί.

Ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι τρίδυμα αδελφάκια 3 ετών από τη Νέα Ζηλανδία είναι ανάμεσα στα θύματα του παιδικού σταθμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Κατάρ Αμπτάλα μπεν Νάσερ Αλ Θάνι ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας και της πολιτικής άμυνας έφθασαν στον εμπορικό κέντρο Villaggio λίγα λεπτά μετά την αναφορά ότι έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.

Εντόπισαν «τα 20 παιδιά σε παιδικό σταθμό του κέντρου και επικέντρωσαν όλες τις προσπάθειές τους στον απεγκλωβισμό τους».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι πυροσβέστες χρειάστηκε να εισέλθουν από τη στέγη στον παιδικό σταθμό που είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες, αφού η σκάλα που οδηγούσε εκεί είχε καταρρεύσει.

Ο Τάρεκ Μπάζλι, ένας Νεοζηλανδός δημοσιογράφος που κατοικεί στο Κατάρ και βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο την ώρα της πυρκαγιάς δήλωσε ότι το προσωπικό δεν ήταν προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση μίας τέτοιας κατάστασης.

«Αρχικά άκουσα κάποιο συναγερμό για πυρκαγιά, που έμοιαζε μάλλον με κουδούνι πόρτας, για να είμαστε ειλικρινείς. Έπειτα από ένα τέταρτο της ώρας, ρώτησα το προσωπικό του χώρου παιχνιδιών όπου βρισκόμουν με τα παιδιά μου, εάν έπρεπε να ανησυχήσουμε για κάτι. Απάντησαν «όχι, περιμένετε, μάλλον πρόκειται για ενεργοποίηση του συναγερμού κατά λάθος». Δέκα λεπτά αργότερα, κάποιος άλλος, ένας επισκέπτης, διέσχισε τον χώρο φωνάζοντας: «πρέπει να βγείτε, το μισό κέντρο βρίσκεται τις φλόγες»» δήλωσε ο δημοσιογράφος.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η δικαιοσύνη του Κατάρ θα διεξαγάγει έρευνα.

Το Villaggio Mall καταλαμβάνει έκταση 125.000 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει καταστήματα, εστιατόρια, σινεμά και κανάλια, όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν βόλτα με γόνδολα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024