Στις 11 Ιουνίου η απολογία Παπαγεωργόπουλου για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης
Προθεσμία για να απολογηθούν στις 11 Ιουνίου ζήτησαν και έλαβαν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο άλλοτε στενός του συνεργάτης Μιχάλης Λεμούσιας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται ότι δεν δικαιολόγησε περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις ύψους 1.087.589,95 ευρώ.
Προθεσμία για να απολογηθούν στις 11 Ιουνίου ζήτησαν και έλαβαν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο άλλοτε στενός του συνεργάτης Μιχάλης Λεμούσιας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Προθεσμία πήραν και ο πρώην αντιδήμαρχος Μιχάλης Ζορπίδης, καθώς επίσης ένας πρώην υπάλληλος οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, που διώκονται για την ίδια πράξη.
Μαζί με τις προθεσμίες οι τέσσερις κατηγορούμενοι έλαβαν τα κατηγορητήρια που συνέταξε η πρόεδρος πρωτοδικών, Ανθία Τσαφίτσα, η οποία ανέλαβε την ανάκριση της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην δήμαρχος Β.Παπαγεωργόπουλος κατηγορείται ότι δεν δικαιολόγησε περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις ύψους 1.087.589,95 ευρώ. Για νομιμοποίηση ποσού 794.890,21 ευρώ κατηγορείται ο πρώην γενικός γραμματέας Μ. Λεμούσιας, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για τη βασική υπόθεση της υπεξαίρεσης.
Στο ποσό των 6.805.916,78 ευρώ ανέρχεται το ποσό το οποίο έχει καταλογιστεί ότι νομιμοποιήθηκε παράνομα από τον πρώην αντιδήμαρχο Μ. Ζορπίδη, ενώ για ποσό 160.000 ευρώ κατηγορείται ο πρώην υπάλληλος του δήμου.
Ήδη για το ίδιο αδίκημα έχει παραπεμφθεί σε δίκη ο προφυλακισμένος πρώην ταμίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος κατηγορείται ότι νομιμοποίησε έσοδα ύψους 3,1 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
- Βουλή: Άρση ασυλίας Κωνσταντοπούλου- Σαλμά εισηγείται η επιτροπή δεοντολογίας
- «Πολιτιστική και πολιτική» η επιστροφή της Μαρία Γκρατσία Κιούρι στη Ρώμη για τον οίκο Fendi
- Ο Μαραντόνα, η Αγγλία και οι… μύθοι: Η ιστορία πίσω από τη «μπλε» φανέλα της Αργεντινής το ’86 που… επιστρέφει (vids, pics)
- Πειραιάς: Από αναθυμιάσεις ο θάνατος του νεαρού ζευγαριού που βρέθηκε σε αυτοκίνητο μέσα σε γκαράζ
- ΗΠΑ: Η ICE του Τραμπ συνεχίζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες, τέσσερις νεκροί σε έναν χρόνο – Η διαβόητη δράση της
- Τρομοκρατία: Οι δολοφονίες δεν άλλαξαν ποτέ την ιστορία του κόσμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442