Οκτω άμαχοι νεκροί στο Αφγανιστάν σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ
Οχτώ άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν στη διάρκεια βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ, στο σπίτι τους στην επαρχία Πάκτια του ανατολικού Αφγανιστάν, ανέφεραν Αφγανοί αξιωματούχοι. Σε ένα άλλο περιστατικό, τέσσερις στρατιώτες της Isaf σκοτώθηκαν το Σάββατο σε βομβιστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο νότιο τμήμα της χώρας.
Οχτώ άνθρωποι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν στη διάρκεια βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ, στο σπίτι τους στην επαρχία Πάκτια του ανατολικού Αφγανιστάν, ανέφεραν Αφγανοί αξιωματούχοι.
Επρόκειτο για ένα ανδρόγυνο και τα έξι παιδιά τους.
Το ΝΑΤΟ δηλώνει ότι ερευνά την υπόθεση και παραδέχεται ότι στην επαρχία γίνονταν επιχειρήσεις κατά ταλιμπάν.
Όπως διαβεβαιώνουν τοπικοί αξιωματούχοι, ο άνδρας δεν είχε καμία σχέσεις με εξτρεμιστικές ομαδές.
Σε ένα άλλο περιστατικό, τέσσερις στρατιώτες της Isaf σκοτώθηκαν το Σάββατο σε βομβιστικές επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο νότιο τμήμα της χώρας.
Η εθνικότητα των θυμάτων δεν έγινε γνωστή, το BBC ανέφερε όμως ότι ένας ήταν Βρετανός.
Συνολικά 169 στρατιώτες του ΝΑΤΟ έχουν σκοτωθεί φέτος στο Αφγανιστάν και 3.016 από το 2001.
Υπενθυμίζεται ότι το ΝΑΤΟ υπολογίζει να παραδώσει τον έλεγχο των επιχειρήσεων ασφαλείας στις αφγανικές δυνάμεις το 2013 και να αναλάβει στο τέλος του 2014 αποστολές υποστήριξης του αφγανικού στρατού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
- «Όχι» της εισαγγελέως σε διακοπή ή αναβολή της δίκης για τα Τέμπη
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)
- Δημήτρης Χατζής: Στο βάθος της ελληνικής πραγματικότητας
- Πειραματικό φάρμακο νέας προσέγγισης δείχνει να επιβραδύνει την Αλτσχάιμερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442