Δύσπιστοι οι Αμερικανοί για την οικονομική πολιτική Ομπάμα και Ρόμνεϊ
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές Μιτ Ρόμνεϊ δυσκολεύονται να πείσουν τους Αμερικανούς ότι θα ανακάμψει η οικονομία των ΗΠΑ, ένα θέμα που –σχεδόν βέβαια– θα καταστεί κομβικό εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση των WSJ/NBC δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Ομπάμα, ο οποίος παίρνει ποσοστό 47% έναντι 43% που συγκεντρώνει ο Ρόμνεϊ
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές Μιτ Ρόμνεϊ δυσκολεύονται να πείσουν τους Αμερικανούς ότι θα ανακάμψει η οικονομία των ΗΠΑ, ένα θέμα που –σχεδόν βέβαια– θα καταστεί κομβικό εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
Το 58% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση των Wall Street Journal/NBC παρουσιάζεται πεπεισμένο ότι η χώρα «βαίνει προς την κακή κατεύθυνση», έναντι ποσοστού 33% που πιστεύει το αντίθετο.
Οι Αμερικανοί κρίνουν ακόμη και σε ποσοστό 63% ότι η γενιά των παιδιών τους θα ζήσει λιγότερο καλά από τους ίδιους. Εξάλλου το 48% πιστεύει ότι η χώρα του βρίσκεται σε μια φάση μακροπρόθεσμης παρακμής, έναντι ποσοστού 45% που πιστεύει το αντίθετο.
Η απαισιοδοξία αυτή των Αμερικανών για την οικονομία φαίνεται στην αποτίμηση που κάνουν για τον τρόπο με τον οποίο ο Ομπάμα χειρίζεται την υπόθεση: το 52% των Αμερικανών τον αποδοκιμάζει, ενώ το 43% τον εγκρίνει.
Ωστόσο ούτε και ο Ρόμνεϊ, ο οποίος από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας προβάλλει την επιχειρηματική του εμπειρία, ακόμη και για να βελτιώσει την κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να περάσει αυτήν την ιδέα στους ψηφοφόρους. Μόνον το 19% των ερωτηθέντων δηλώνει «βέβαιο» ή «αρκετά βέβαιο» ότι οι πολιτικές που υποστηρίζει ο Ρόμνεϊ θα είναι καλές για την οικονομία, ενώ το 76% δηλώνει ότι πείθεται «λίγο» ή «καθόλου» από τα επιχειρήματά του.
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση των WSJ/NBC δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Ομπάμα, ο οποίος παίρνει ποσοστό 47% έναντι 43% που συγκεντρώνει ο Ρόμνεϊ, αλλά η διαφορά τους βρίσκεται εντός του στατιστικού σφάλματος. Σχεδόν ίδια αποτελέσματα (49% υπέρ Ομπάμα έναντι 46% για τον Ρόμνεϊ) έδωσε δημοσκόπηση των Washington Post/ABC την Τρίτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Είναι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις της γενιάς μας» – H Μάργκοτ Ρόμπι για τον Τζέικομπ Έλορντι στα Ανεμοδαρμένα Ύψη
- Διαδοχικές παρεμβάσεις Καραμανλή για αγροτικό και κρίση θεσμών – Τι θα πει για δύο θέματα που καίνε την κυβέρνηση
- Τα ωραία του «Αναστό»
- Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: Νεκροί 18 μετανάστες μετά από ναυάγιο
- Νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Παλαιό Φάληρο – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
- Premier League: Καθάρισε τη Σάντερλαντ και πλησίασε την κορυφή η Σίτι, νέα «γκέλα» για την Τσέλσι


