«Ναι» σε προοδευτική κυβέρνηση με φερέγγυα πρόσωπα και πολιτικές, λέει ο Φ.Κουβέλης
Η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερά υπέρ μιας προοδευτικής κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα, αλλά και προγραμματικές συγκλίσεις, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης, επαναλαμβάνοντας ότι στις εκλογές γίνεται προσπάθεια να στηθεί ένα κακέκτυπο δικομματισμού. Ο κ. Κουβέλης εκφράζει προβληματισμούς και αμφιβολίες για πολλά από όσα έχουν ήδη κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν προτάσεις για την οικονομία. Παράλληλα, μιλώντας σε βουλευτές και υποψήφιους του κόμματος, τόνισε ότι το κόμμα θα δεχθει «ψευδεπίγραφες επιθέσεις φιλίας» στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερά υπέρ μιας προοδευτικής κυβέρνησης με φερέγγυα πρόσωπα, αλλά και προγραμματικές συγκλίσεις, δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης, επαναλαμβάνοντας ότι στις εκλογές γίνεται προσπάθεια να στηθεί ένα κακέκτυπο δικομματισμού.
Μιλώντας στην Ημερησία του Σαββάτου, ο κ. Κουβέλης εκφράζει προβληματισμούς και αμφιβολίες για πολλά από όσα έχουν ήδη κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελούν προτάσεις για την οικονομία.
Για το Μνημόνιο σημειώνει: «Εδώ έχουμε μια ταλάντευση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και μια διακύμανση των πολιτικών του θέσεων. Ξεκίνησε από το να εισηγείται την καταγγελία του μνημονίου, την τριετή παύση των πληρωμών, λίγο μετά την αναστολή πληρωμών, στη συνέχεια τη μονομερή περικοπή του χρέους, για να φτάσει με την επιστολή του προς την ΕΕ να εισηγείται την επανεξέταση του γενικότερου στρατηγικού πλαισίου. Πρόκειται για μια κυμαινόμενη με αντιφατικό τρόπο πολιτική θέση, που είναι ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα.»
Για τη φορολόγηση του τζίρου των επιχειρήσεων επισημαίνει ότι το ζήτημα είναι να στηριχθούν οι επιχειρήσεις με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και όχι να επιβληθούν σε αυτές τις επιχειρήσεις βάρη, τα οποία εκ των πραγμάτων θα οδηγήσουν και άλλες σε κλείσιμο.
Για το αναγκαστικό δάνειο σε εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ εκτιμά ότι είναι πολλές φορές περισσότερο από το απαράδεκτο κατά τα άλλα χαράτσι που επεβλήθη στα ακίνητα.
Ομιλία σε υποψήφιους και βουλευτές
Το Σάββατο ο κ. Κουβέλης μίλησε σε υποψήφιους και βουλευτές του κόμματος, στους οποίους επανέλαβε ότι η ΔΗΜΑΡ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να μην πάμε και σε νέες εκλογές μετά τις 17 Ιουνίου.
Ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα που θα καταγράψει το κόμμα στις επικείμενες εκλογές θα είναι «σημαντικά μεγαλύτερο» από εκείνο της 6ης Μαΐου, ενώ εκτίμησε ότι κατά την προεκλογική περίοδο η ΔΗΜΑΡ θα δεχτεί «ψευδεπίγραφες επιθέσεις φιλίας».
Σε αυτό το πλαίσιο κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για κινδυνολογία και προσπάθεια εκ μέρους τους να εγκαταστήσουν κλίμα φόβου και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ο «τρίτος πόλος» ανάμεσα σε αυτές τις «συμπληγάδες».
«Η ΔΗΜΑΡ είναι ο τρίτος πόλος, αυτός που λέει στον λαό μην πέσεις στις συμπληγάδες αυτού του κακέκτυπου δικομματισμού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442