Το στίγμα της προεκλογικής εκστρατείας θα δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις νέες κάλπες της 17ης Ιουνίου αναμένεται να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που συνεδριάζει στις 13:30. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τους πολίτες να αποφασίσουν μεταξύ «εφαρμογής του μνημονίου ή αλλαγής της καταστροφικής αυτής πολιτικής» και θα τους καλέσει να ολοκληρώσουν το πρώτο βήμα που έγινε στις 6 Μαΐου.
Το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις νέες κάλπες της 17ης Ιουνίου αναμένεται να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που συνεδριάζει στις 13:30.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τους πολίτες να αποφασίσουν μεταξύ «εφαρμογής του μνημονίου ή αλλαγής της καταστροφικής αυτής πολιτικής» και θα τους καλέσει να ολοκληρώσουν το πρώτο βήμα που έγινε στις 6 Μαΐου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. «Δεν θέλουμε η Ελλάδα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, αλλά θεωρούμε ότι η κυρία Μέρκελ βάζει σε μεγάλο κίνδυνο το ευρώ και την Ευρωζώνη εάν συνεχίσει να επιμένει στα μέτρα λιτότητας» είπε, επισημαίνοντας ότι «όλοι αναγνωρίζουν πλέον ότι με αυτή την πολιτική οδηγούμαστε στην κόλαση».
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, επίσης, ότι εάν η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, την επόμενη κιόλας ημέρα οι αγορές θα αρχίσουν να ψάχνουν ποια θα είναι η επόμενη χώρα -και η επόμενη χώρα θα είναι ή η Ιταλία ή η Ισπανία.
Σε άλλη συνέντευξή του, στο ΒΒC, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Η ευρωπαϊκή ηγεσία και ιδίως η κυρία Μέρκελ πρέπει να σταματήσουν να παίζουν πόκερ με τις ζωές των ανθρώπων». Επισήμανε, δε, ότι εάν «η ασθένεια της λιτότητας καταστρέψει την Ελλάδα, θα εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στο ΕΚΑΒ ο Ανδρουλάκης – «Δεν θα επιτρέψουμε το Υπουργείο Υγείας να μετατραπεί σε Υπουργείο Προπαγάνδας» του Γεωργιάδη
- Και νέα φανέλα και Μοντέρο: Διπλή ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό!
- Εταιρική Εκδήλωση της Servier Hellas: “Moved By You: From Innovation to Care”
- Η «μυστική» τράπεζα του Τζέφρι Έπσταϊν: Τα εκατομμύρια που διακινήθηκαν πριν και μετά τον θάνατό του
- Η Meta λανσάρει νέο εργαλείο δημιουργίας εικόνων, θα το ενσωματώσει σε Facebook και Instagram
- Ανοίγει ο δρόμος Ροβιές – Ήλια την Παρασκευή 10 Ιουλίου
- Μεταπολίτευση: μια διανοητική περιπέτεια
- Αμετανόητη η γερουσιαστής της Παραγουάης: «Ο Εμπαπέ δεν ξέρει καν πού πέφτει η χώρα μου, ας βρει δικηγόρο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442