Ο «Δικέφαλος» του Νότου… φτερούγισε για την κορυφή
Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και την Κυριακή θα διεκδικήσει, εναντίον του Παναθηναϊκού, την πρώτη θέση που οδηγεί στους προκριματικούς του Champions League. Το ματς έγινε στο ΟΑΚΑ και τα γκολ πέτυχαν ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο 33' και ο Λεονάρντο στο 85'. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη ο Πάμπλο Γκαρσία (65') και ο Φωτάκης (78').
Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ και την Κυριακή θα διεκδικήσει, εναντίον του Παναθηναϊκού, την πρώτη θέση που οδηγεί στους προκριματικούς του Champions League. Το ματς έγινε στο ΟΑΚΑ και τα γκολ πέτυχαν ο Νίκος Λυμπερόπουλος στο 33′ και ο Λεονάρντο στο 85′. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη ο Πάμπλο Γκαρσία (65′) και ο Φωτάκης (78′).
Εκτός από την ουσία, το γκολ αυτό είχε και μπόλικο συναίσθημα, καθώς το σημερινό ματς ίσως ήταν το τελευταίο του «Λύμπε» μπροστά στο κοινό της Ένωσης. Ο 37χρονος άσος σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει την ενεργό δράση και φυσικά αποθεώθηκε, όταν στο 33′ εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Χαλκιά μετά από σουτ του Λαγού και «έγραψε» το 1-0. Λίγο αργότερα (38′) ο Γεωργέας «δώρισε» ένα τετ-α-τετ στον Νιμανί, όμως ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε.
Το ματς κρίθηκε από δυο φάσεις, μέσα σ’ ένα τρίλεπτο. Στο 62′ ο Κωνσταντόπουλος πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Ιβιτς και στο 65′ ο Πάμπλο Γκαρσία μάρκαρε σκληρά τον Βάργκας, αντίκρισε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Την ίδια «τύχη» είχε και ο Γιώργος Φωτάκης στο 78′.
Με αριθμητικό μειονέκτημα, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σερί που είχε δημιουργήσει απέναντι στους «κιτρινόμαυρους με 4 νίκες και 8-0 τέρματα. Ο Λεονάρντο στο 85′ μετά από έξοχη ασίστ του Γκούντγιονσεν διαμόρφωσε το τελικό 2-0 κι έτσι έμεινε «ζωντανό» για την ‘Ενωση το όνειρο του Champions League. Ένα όνειρο που, για να γίνει πραγματικότητα, πρέπει η ΑΕΚ να νικήσει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό, που θα παίζει μπροστά στο κοινό του.
Όσο για τον ΠΑΟΚ, υποδέχεται τον Ατρόμητο στην Τούμπα σ’ ένα επίσης κρίσιμο ματς, αφού ο χαμένος θα μπει στη επίπονη διαδικασία του β΄ προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ, στο μέσον Ιουλίου.
Στο 87′ οι περίπου 10.000 οπαδοί της ΑΕΚ σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος έπαιξε για τελευταία φορά ενώπιόν τους. Σε αντίθεση με τον Λυμπερόπουλο που το σκέφτεται ακόμα, ο “Κολοσσός” έχει αποφασίσει ότι στα 36 του ήλθε η ώρα για το “αντίο”.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 1-0 τη Θέλτα χάρη σε εκτέλεση πέναλτι του Γιαμάλ, αλλά έχασε τον σταρ της με πρόβλημα τραυματισμού και υπάρχει ανησυχία και στην Εθνική Ισπανίας εν όψει Μουντιάλ
Καταπληκτικός ο Μότα στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Αταλάντα, καθώς ο γκολκίπερ της Λάτσιο απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την ομάδα του στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ
Μεγάλη ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού για το Κύπελλο Κύπρου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα Λεμεσού, με τον Πάμπλο Γκαρσία να βρίσκεται στο επίκεντρο των επεισοδίων.
Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Premier League, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Άρσεναλ, έχοντας την καλύτερη επίθεση.