1 . Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ανοιχτό αντηλιακό μου από το προηγούμενο καλοκαίρι;
Λάθος – η προστασία του αντηλιακού που έχει ανοιχτεί αρκετούς μήνες πριν είναι πολύ μικρότερη από την αντίστοιχη ενός καινούριου αχρησιμοποίητου προϊόντος. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το οξυγόνο και η υγρασία αλλοιώνουν τη σύνθεση του αντηλιακού.

2. Πρέπει να ανανεώνω το αντηλιακό μου συχνά;
Σωστό – Το αντηλιακό πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες το αργότερο.

3. Δε χρειάζομαι αντηλιακό τις ώρες που ο ήλιος δεν καίει (08:00-10:00 και 17:00-20:00).
Λάθος – Η UVA ακτινοβολία είναι σταθερή και επομένως επικίνδυνη από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου και καθόλη τη διάρκεια του έτους. Για αυτό επιλέγουμε ένα αντηλιακό με ολοκληρωμένη προστασία από τη UVA & UVB ακτινοβολία και το χρησιμοποιούμε καθημερινά, από νωρίς το πρωί.

4. Τα παιδιά χρειάζονται ειδική προστασία από τον ήλιο;
Σωστό – Τα βρέφη δεν πρέπει να εκτίθενται καθόλου στον ήλιο. Στα παιδιά θα πρέπει να εφαρμόζονται αντηλιακά προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες της ευαίσθητης παιδικής επιδερμίδας, με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, χωρίς άρωμα, χωρίς Paraben, ελεγμένα από δερματολόγους και παιδιάτρους. Η προστασία θα πρέπει να συμπληρώνεται με καπέλο, γυαλιά ηλίου και μπλουζάκι.

5. Προστατεύω το πρόσωπό μου χρησιμοποιώντας υψηλό δείκτη προστασίας, αλλά για το σώμα μου χρησιμοποιώ χαμηλότερους δείκτες.

Λάθος – Πρέπει και στο σώμα μας να εφαρμόζουμε υψηλή αντηλιακή προστασία γιατί είναι και αυτό εξίσου ευάλωτο στις βλαβερές συνέπειες της UVB και της UVA ακτινοβολίας. Μάλιστα η εμφάνιση καρκίνου του δέρματος είναι συχνή στις περιοχές της πλάτης και των χεριών.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr