Πέντε πελάτες των οροθετικών ιερόδουλων, οι οποίες εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους του ΚΕΕΛΠΝΟ τις προηγούμενες εβδομάδες, βρέθηκαν και αυτοί θετικοί στον ιό HIV, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ακόμη ότι συνολικά 6.000 άνδρες έχουν έρθει σε επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας να ελεγθούν και ότι από τους 100 ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί σε άνδρες, για πέντε το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά οι εξετάσεις για AIDS στον ιδιωτικό τομέα, από όπου δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία για τον αριθμό των ανδρών που πιθανότατα έχουν βρεθεί οροθετικοί.

Έως σήμερα, 29 εκδιδόμενες γυναίκες έχουν βρεθεί θετικές στον ιό του AIDS, συμπεριλαμβανομένων των πέντε χθεσινών. Από αυτές, οι 28 εκδίδονταν στον δρόμο και μία σε οίκο ανοχής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε ότι θα πρέπει να τιμωρούνται και οι πελάτες των εκδιδόμενων γυναικών, οι οποίοι αξιώνουν να έχουν σεξουαλική επαφή χωρίς τη χρήση προφυλακτικού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr