Σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού χωρίς ανοχή στις επεμβάσεις θέλει ο Πούτιν από τις ΗΠΑ
Θέτοντας τα πλαίσια μέσα στα οποία θα κινηθεί η τρίτη θητεία του στην προεδρία της Ρωσίας, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στο πρώτο διάταγμα που υπέγραψε μετά την ορκωμοσία του την Δευτέρα επιθυμεί στενότερους δεσμούς με τις ΗΠΑ αλλά καμία ανοχή σε επεμβάσεις στα ζητήματα που αφορούν την Ρωσία. Ζητά δε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ δεν θα στοχεύει τη Ρωσία και δεν αποσκοπεί στην αποδυνάμωση την ασφάλεια της Ρωσίας.
Στενότερους δεσμούς με τις ΗΠΑ αλλά καμία ανοχή σε επεμβάσεις στα ζητήματα που αφορούν την Ρωσία επιθυμεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στο πρώτο διάταγμα που υπέγραψε μετά την ορκωμοσία του την Δευτέρα.
Θέτοντας τα πλαίσια μέσα στα οποία θα κινηθεί η τρίτη, εξαετής αυτή τη φορά θητεία του στην προεδρία της χώρας, ο Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε ότι θα ζητήσει σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ δεν θα στοχεύει τη Ρωσία και δεν αποσκοπεί στην αποδυνάμωση την ασφάλεια της Ρωσίας.
Η Μόσχα επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι η ασπίδα δεν αποσκοπεί στην προστασία από χώρες όπως το Ιράν ή την Βόρειο Κορέα αλλά την Ρωσία. Έχει δε δηλώσει ότι θα αμυνθεί με κάθε τρόπο και έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων στις δυτικές της επαρχίες.
Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τις ΗΠΑ, πρόσθεση της Ρωσίας είναι να φέρουν το επίπεδο συνεργασίας σε ένα «πραγματικά στρατηγικό επίπεδο», ωστόσο οι σχέσεις πρέπει να βασίζονται «στην ισότητα, την μη επέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα και το σεβασμό των συμφερόντων της άλλης πλευράς», όπως και τον αμοιβαίο σεβασμό.
Εν τω μεταξύ, ο Βλ.Πούτιν πρότεινε στο Κοινοβούλιο τον προκάτοχό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τη θέση του πρωθυπουργού, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας, Σεργκέι Ναρίτσκιν.
Μετά την έκτακτη σύνοδο της Δούμας, που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 15:00 (14:00 ώρα Ελλάδας), ο Μεντβέντεφ αναμένεται να ανακηρυχθεί χωρίς προβλήματα πρωθυπουργός της Ρωσίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αναβαθμίζονται οι σχολικές μονάδες του Πειραιά με εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης όλο το καλοκαίρι
- ΟΟΣΑ: Στην 4η θέση με τον υψηλότερο πληθωρισμό η Ελλάδα τον Μάιο
- «Ο Κουλιεράκης είναι στο στόχαστρο της Κόβεντρι» (pic)
- Αλέκος Αλεξανδράκης: Πόσο πωλείται η πέτρινη βίλα του ηθοποιού στη Νέα Πέραμο
- Τσίπρας: Σήμερα ξέρω καλά και το τι θέλω να πετύχω και το πώς θα το κάνω
- Φωτιά σε αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Συγγρού
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (8/7): «Δράση» με το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού
- Greek Tax Authority: No Such Thing as Free Gifts for Influencers
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442