Σαντόρουμ και Ρούμπιο προπορεύονται σε προτιμήσεις για τον υποψήφιο αντιπρόεδρο
Τα σενάρια για τον αντιπρόεδρο στο πλευρό του Μιτ Ρόμνεϊ άρχισαν να έρχονται σιγά-σιγά στο προσκήνιο καθώς έχει ξεκαθαρίσει το πρόσωπο του υποψήφιου προέδρου και ολοκληρώνονται οι προκριματικές εκλογές που έχουν πλέον περισσότερο τυπική παρά ουσιαστική σημασία. Ο Ρικ Σαντόρουμ και ο Μάρκο Ρούμπιο είναι οι δύο κορυφαίες επιλογές των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων για τη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Τα σενάρια για τον αντιπρόεδρο στο πλευρό του Μιτ Ρόμνεϊ άρχισαν να έρχονται σιγά-σιγά στο προσκήνιο καθώς έχει ξεκαθαρίσει το πρόσωπο του υποψήφιου προέδρου και ολοκληρώνονται οι προκριματικές εκλογές που έχουν πλέον περισσότερο τυπική παρά ουσιαστική σημασία.
Ο Ρικ Σαντόρουμ και ο Μάρκο Ρούμπιο είναι οι δύο κορυφαίες επιλογές των Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων για τη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Από τον κατάλογο με τα 19 ονόματα των πιθανών υποψηφίων, το 18% των εγγεγραμμένων Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων επέλεξε τον πρώην γερουσιαστή της Πενσιλβάνια Ρικ Σαντόρουμ.
Κατά πόδας, στο 17%, ακολουθεί ο Ρούμπιο, πρώην γερουσιαστής από τη Φλόριντα. Ο Ρούμπιο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των μελών του Tea Party το οποίο θέλει να πάρει με το μέρος του ο Ρόμνεϊ, για να ενισχύσει τη θέση του ενόψει των προεδρικών εκλογών.
Συγκεκριμένα, το 23% των μελών του κινήματος δήλωσαν ότι στηρίζουν τον Ρούμπιο, ενώ το 16% τον Σαντόρουμ.
Σημαντικά ποσοστά, άνω του 10%, συγκεντρώνουν ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας, Τζεμπ Μπους, γιος και αδελφός αντίστοιχα δύο πρώην προέδρων αλλά και ο πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο, Μάικ Χάκαμπι.
Τα άλλα μέλη της λίστας είναι κάτω από 6%.
* Στην online έρευνα απάντησαν 1629 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι και των δύο κομμάτων αλλά και ανεξάρτητοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ελλάδα – Γερμανία: Βαθιά ελλειμματικό παραμένει το διμερές εμπόριο
- Ρεκόρ με καύσωνες για την Ελλάδα μέχρι το 2100
- Γούλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4: Έριξε τεσσάρα και έπιασε πεντάδα
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της έντασης για να κρύψει τη δυσωδία του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Υποχώρησε ο S&P 500, οι επενδυτές πατούν φρένο με το βλέμμα στη Fed


