Στη Μόσχα μεταβαίνει στις 23 Μαΐου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Ειρηνική Επίσκεψη στην Εκκλησία της Ρωσίας, από 23-30 Μαΐου, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου. Ο Aρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα επισκεφθούν τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας και θα επισκεφθεί Ιερές Μονές και Καθιδρύματα της Ρωσίας.
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Ειρηνική Επίσκεψη στην Εκκλησία της Ρωσίας, από 23-30 Μαΐου, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου.
Ο Aρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα επισκεφθούν τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, θα συλλειτουργήσει με τον Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας και θα επισκεφθεί Ιερές Μονές και Καθιδρύματα της Ρωσίας.
Το θέμα της επίσκεψης συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, κατά την οποία αναγνώσtηκε έγγραφο του Αρχηγού της Αποστολής της ΕE για το κράτος δικαίου στο Κοσσυφοπέδιο, με το οποίο ευχαριστεί την Εκκλησία της Ελλάδος για την επιστολή της Ιεράς Συνόδου.
Ο Αρχηγός της Αποστολής, στην απαντητική επιστολή του, τονίζει τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Αποστολής για την επικράτηση του κράτους δικαίου, την προαγωγή των αναγκαίων συνθηκών καθώς και την περιφρούρηση και διαφύλαξη όλων των ιστορικών και πολιτισμικών παραδόσεων στο Κοσσυφοπέδιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προσωρινά κρατούμενος ο 19χρονος που ήταν μαζί με τον 20χρονο το βράδυ της δολοφονίας του στη Καλαμαριά
- Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Όγδοος ο Μέρλος στον τελικό του ύψους
- Βρετανία: Σε έξαρση η μηνιγγίτιδα με 34 κρούσματα – Ουρές φοιτητών για να εμβολιαστούν
- Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
- Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Για «μυστήριο» μιλάει το Axios – CIA και Μοσάντ αναζητούν τα ίχνη του νέου ηγέτη του Ιράν
- Gen Z: Ξεκάθαρο πλέον το μήνυμα στους εργοδότες – Πού πρέπει να επενδύσουν για να κερδίσουν
