Άλλες πέντε ιερόδουλες βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV
Μεγαλώνει η λίστα με τις οροθετικές ιερόδουλες, καθώς εντοπίστηκαν θετικές στον ιό HIV άλλες πέντε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 17. Την ίδια ώρα τις 2.000 φτάνουν τα τηλεφωνήματα πολιτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Αυξάνεται η λίστα με τις οροθετικές ιερόδουλες, καθώς εντοπίστηκαν θετικές στον ιό HIV άλλες πέντε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 17. Την ίδια ώρα τις 2.000 φτάνουν τα τηλεφωνήματα πολιτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι πέντε γυναίκες εντοπίστηκαν το μεσημέρι κατά τους ελέγχους σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, για τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται σε υπαίθριους χώρους.
Από τον υγειονομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πέντε (5) εκδιδόμενες, εκ των οποίων τρεις ημεδαπές, μία υπήκοος Βουλγαρίας και μία υπήκοος Ρωσίας είναι HIV οροθετικές (φορείς του AIDS).
Στο μεταξύ, απάντηση μέσω Facebook έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδης, σε όσους επικρίνουν την απόφαση των Αρχών να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των εκδιδόμενων γυναικών που βρέθηκαν οροθετικές.
Χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις υπερβολικές και λέει ότι η δημοσίευση είναι νομιμότατη -«κι ας κόπτονται οι Φαρισαίοι»-, καθώς η προστασίας της δημόσιας υγείας είναι υπέρτερο αγαθό του δικαιώματος στην προσωπικότητα.
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διακαναλική του συνέντευξη, λέγοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων είναι σεβαστά. Πρόσθεσε ότι οι φωτογραφίες δίνονται στη δημοσιότητα όταν διακυβεύεται υπέρτερο αγαθό, όπως, εν προκειμένω, η δημόσια υγεία.
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων αναφερόμενη στο θέμα της δημοσιοποίησης των στοιχείων των εκδιδομένων γυναικών τονίζει ότι με αυτό τον τρόπο στιγματίζονται και θυματοποιούνται εκ νέου. «Αντί της ανάδειξης της ευθύνης του “πελάτη” απέναντι στον περίγυρό του και γενικότερα στο σύνολο, η ευθύνη εστιάζεται μόνο στις ίδιες τις γυναίκες που εξαναγκάζονται σε εκπόρνευση, δηλαδή στα ίδια τα θύματα της σωματεμπορίας» αναφέρει.
Επίσης, τονίζει την ανάγκη αναθεώρησης του νομικού πλαισίου που διέπει την πορνεία και την εμπορία ανθρώπων και σημειώνει ότι «είναι καιρός και στην Ελλάδα να τεθεί το θέμα της ποινικοποίησης και των ευθυνών του “πελάτη”, όπως έχει γίνει ήδη στη Γαλλία, την Σουηδία και σε άλλες χώρες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποστολάκη: Η κυβέρνηση αρνείται τη λογοδοσία, μετατρέπει τη Βουλή σε πεδίο αμνήστευσης και ατιμωρησίας
- Το σπαρακτικό γράμμα της μητέρας του Μάθιου Πέρι
- Global Sumud Flotilla: Ανοιχτή επιστολή των συγγενών και φίλων των απαχθέντων στην ελληνική κυβέρνηση
- Αντικαταστάτης του Μουρίνιο ο Μάρκο Σίλβα: «Συμφώνησε με τη Μπενφίκα» (pic)
- Ιταλία: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Νάπολη – Έκλεισαν σχολεία
- Δήμαρχος Αργοστολίου για την 162η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
- Πυρετός στη Wall Street για την είσοδο της SpaceX στο χρηματιστήριο – Αποτίμηση 1,75 τρισ.
- Ευρώπη: Γιατί τα νοικοκυριά πετάνε τόσα τρόφιμα; Κι όμως, μπορούμε να περιορίσουμε τη σπατάλη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442