Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα πήρε (Γκουαρντι)όλα κι έφυγε από τη Μπαρτσελόνα

Τα πήρε (Γκουαρντι)όλα κι έφυγε από τη Μπαρτσελόνα

Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της Μπαρτσελόνα βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βαρκελώνη ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος φανερά φορτισμένος συναισθηματικά ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο των Καταλανών, αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο από το «Καμπ Νου»: «Τέσσερα χρόνια είναι μια αιωνιότητα», είπε χαρακτηριστικά. Ο Γκουαρντιόλα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας την περίοδο 2008-2009 και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση 13 τροπαίων, εκ των οποίων δύο Champions League και τρία πρωταθλήματα Ισπανίας. Ο Τίτο Βιλανόβα προσωρινός (;) αντικαταστάτης του.

Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της Μπαρτσελόνα βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Βαρκελώνη ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος φανερά φορτισμένος συναισθηματικά ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον πάγκο των Καταλανών, αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο από το «Καμπ Νου»: «Τέσσερα χρόνια είναι μια αιωνιότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γκουαρντιόλα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας την περίοδο 2008-2009 και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση 13 τροπαίων, συμπεριλαμβανομένων δύο Champions League και τριών πρωταθλημάτων Ισπανίας.

  • Δείτει το βίντεο που έφτιαξε η Μπαρτσελόνα αφιερωμένο στον Γκουαρντιόλα

Οι παίκτες έλαβαν τις θέσεις τους στις δύο πρώτες σειρές της αίθουσας συνεντεύξεων Τύπου στο και άκουσαν τον Γκουαρντιόλα να εξηγεί το σκεπτικό του: «Είναι απλό. Τέσσερα χρόνια είναι μια αιωνιότητα για έναν προπονητή σε μια ομάδα»! Με τον τρόπο αυτό ο Πεπ εξήγησε το «αντίο» του και τον λόγο που δεν δέχτηκε την πρόταση που του έκανε η διοίκηση για ανανέωση και συνέχισε:

«Το φθινόπωρο είπα στον πρόεδρο ότι έβλεπα το τέλος μου στην ομάδα. Δεν μπορούσα να το πω από τότε γιατί θα περιέπλεκαν αρκετά τα πράγματα. Έπρεπε να το πω σήμερα γιατί δεν ήθελαν να κουράσω περισσότερο. Πρέπει να βρω ξανά την ενέργεια και την όρεξή μου. Μόνο αν απομακρυνθώ για λίγο από όλα μπορώ να τα καταφέρω. Ήρθε ο χρόνος μου να φύγω. Είμαι ικανοποιημένος και θέλω να ευχαριστήσω όλους για τη βοήθεια. Φεύγω γνωρίζοντας ότι προσπάθησα να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ.

Οι παίκτες ξέρουν την εκτίμηση που έχω για αυτούς. Είμαι ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα που είχαμε, οι παίκτες αντιπροσωπεύουν την καρδιά της ομάδας, εγώ ήμουν προνομιούχος που μπορούσα να τους προπονήσω. Προσπάθησα να το κάνω με τον μέγιστο επαγγελματισμό. Είχα μία πολύ στένη σχέση με τους παίκτες μου, και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να τους μεταδώσω το πάθος μου. Ο μοναδικός υπεύθυνος της απόφασής μου να φύγω είναι ο χρόνος. Όπως προείπα, τέσσερα χρόνια στη Μπαρτσελόνα είναι πάρα πολλά, επέρχεται και η κούραση. Είμαι όμως υπερήφανος για αυτά που κάναμε. Η δύναμη αυτού του συλλόγου είναι γνωστής σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ τους πάντες».

Αναφορικά δε με το μέλλον του και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του (πάρα πολλοί οι μνηστήρες από όλη την Ευρώπη), ο πιο επιτυχημένος τεχνικός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ήταν αινιγματικός: «Δεν ξέρω τι θα κάνω. Δεν πιστεύω ότι έχω τη θέση να ξεκινήσω αμέσως να προπονώ».

Ο Βιλανόβα αντικαταστάτης!

Στην συνεχεία τον λόγο πήρε ο Ροσέλ, που δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Πεπ είναι ένας από εμάς, «κούλε» μέχρι το μεδούλι και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον ευχαριστήσουμε για όλους τους τίτλους που χάρισε στην ομάδα μας. Μέχρι τελευταία στιγμή πίστευα ότι θα μπορούσα να αλλάξω την απόφαση του Πεπ».

Στην συνέχεια ο Ροσέλ ανακοίνωσε ότι νέος προπονητής της ομάδας θα είναι ο μέχρι πρότινος βοηθός του Γκουαρντιόλα, Τίτο Βιλανόβα. Ο Θουμπιθαρέτα δήλωσε σχετικά με το νέο προπονητή:

«Επιλέξαμε τον Τίτο γιατί αντιπροσωπεύει τις αρχές της Μπαρτσελόνα και ταιριάζει στην φιλοσοφία της ομάδας. Ο Τίτο θα έχει την πλήρη υποστήριξη μας όπως την είχε και ο Γκουαρντιόλα. Είχε ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του (σ.σ. έκανε επέμβαση για αφαίρεση όγκου από την παρωτίδα τον περασμένο Νοέμβριο), αλλά πλέον είναι καλά και έχει την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται γι΄αυτή την θέση. Είναι λογικό να είναι αυτός ο διάδοχος του Πεπ, αφού είναι μέλος της ομάδας, ξέρει τουε ποδοσφαιριστές και έχει μερίδιο σε όσα έχουμε καταφέρει. Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη και θα όλοι θα είμαστε δίπλα του».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024