Άλλες δύο αυτοκτονίες στην Ιταλία αποδίδονται στην οικονομική κρίση
Ένας επιχειρηματίας από τη Νάπολη και ένας οικοδόμος από τη Σαρδηνία φαίνεται πως είναι τα δυο τελευταία θύματα-αυτόχειρες της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία.
Ένας επιχειρηματίας από τη Νάπολη και ένας οικοδόμος από τη Σαρδηνία φαίνεται πως είναι τα δυο τελευταία θύματα-αυτόχειρες της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία.
Ο 52χρονος Ναπολιτάνος επιχειρηματίας Ντιέγκο Πελούντο αυτοκτόνησε πέφτοντας στο κενό από τον όγδοο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε, στην αστική συνοικία Βόμερο της μεγαλούπολης της ιταλικού νότου.
Πριν δύο ημέρες είχε επιχειρήσει και πάλι να θέσει τέλος στη ζωή του, σκαρφαλώνοντας σε στηθαίο που βρίσκεται σε πανοραμικό σημείο της περιοχής Ποζίλιπο πάνω σε λόφο. Τότε τον είχε σώσει η άμεση παρέμβαση της αστυνομίας.
Όμως το βράδυ της Τρίτης ο Πελούντο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα απομακρύνθηκε από τη γυναίκα του, άνοιξε το παράθυρο του σπιτιού τους, και έπεσε στο κενό.
Η προσπάθεια παροχής πρώτων βοηθειών από τους γιατρούς του ασθενοφόρου αποδείχθηκε μάταιη.
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ο επιχειρηματίας είχε μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο, αλλά η γυναίκα
του, καθηγήτρια γυμνασίου, δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικά.
Δεύτερος αυτόχειρας υπήρξε στη Σαρδηνία, όπου ένας οικοδόμος, επίσης 52 ετών, έθεσε τέλος στην ζωή του. Είχε απολυθεί από τη δουλειά του και δεν μπορούσε πλέον να εξασφαλίσει τα προς το ζην στη γυναίκα του και στα τρία παιδιά τους.
Ο οικοδόμος είχε ζητήσει και τη βοήθεια του δημάρχου του χωριού του που βρίσκεται κοντά στην πόλη Οριστάνο. «Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά νομίζω, ίσως, ότι δεν φταίω μόνον εγώ» έγραψε στο τελευταίο του γράμμα.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, φέτος υπάρχει κίνδυνος να ξεπεραστεί το «μαύρο ρεκόρ» του 2010, όταν οι αυτοκτονίες επιχειρηματιών και ανέργων είχαν φτάσει τις 362.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα σκαριά το αστικό πάρκο Πύργου
- Μουρίνιο: «Μου έκανε πρόταση ανανέωσης η Μπενφίκα, αλλά…»
- Διαμαντοπούλου: Η πολιτική σύγκρουση οφείλει να παραμένει θεσμική με επίκεντρο τα μεγάλα ζητήματα της χώρας
- Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.: Παρουσιάστηκαν ιστορικό βιβλίο και ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη των ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα
- Ο Κάνιε Γουεστ θα πληρώσει πάνω από 400.000 δολάρια για πνευματικά δικαιώματα
- «Καμία ανοχή σε φαινόμενα δολιοφθοράς της δημόσιας περιουσίας» λέει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
- Μουρ: «Λατρεύω το ελληνικό φαγητό – Ο Τρινκιέρι είναι ξεχωριστός προπονητής»
- Εργασίες αποκατάστασης τμημάτων του ποταμού Φαρσαλίτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442