«Ναι» στα σχέδια για κέντρο κράτησης μεταναστών λέει η Δεσκάτη Γρεβενών
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Αμέσως μετά θα προχωρήσει η δημιουργία δεύτερου κέντρου στη Δεσκάτη Γρεβενών. Σύμφωνα, δε, με τον δήμαρχο Νίκο Μίγκο, που μίλησε στο ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, η ίδρυση κέντρου κράτησης μεταναστών στην περιοχή ήταν αίτημα του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου της Δεσκάτης Γρεβενών. Ο δήμαρχος δήλωσε χαρούμενος που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανταποκρίθηκε στο αίτημα.
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Αμέσως μετά θα προχωρήσει η δημιουργία δεύτερου κέντρου στη Δεσκάτη Γρεβενών. Σε αντίθεση, δε, με άλλες περιοχές που αντιδρούν -όπως η Αμυγδαλέζα- η Δεσκάτη Γρεβενών λέει «ναι» στο κέντρο κράτησης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δεσκάτης Νίκο Μίγκο, που μίλησε στο ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, η ίδρυση κέντρου κράτησης μεταναστών στην περιοχή ήταν αίτημα του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου.
«Είμαστε χαρούμενοι που ο υπουργός ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας» για δημιουργία κέντρου κράτησης μεταναστών είπε ο κ. Μίγκος.
Όπως εξήγησε, εφόσον κατασκευαστεί με τις σωστές προδιαγραφές, θα είναι ένα έργο που θα αποφέρει οικονομικά οφέλη για την περιοχή, ενώ επίσης η Δεσκάτη Γρεβενών θα έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ερντογάν δηλώνει ότι «η ενότητα αντανακλάται στην ασφάλεια» σε ομιλία του στο ΝΑΤΟ
- Η απόλυτη περιγραφή της ανατροπής κόντρα στην Αίγυπτο: Ο Αργεντινός σπίκερ τα… έσπασε όλα! (vids)
- To απόγευμα της Τετάρτης, μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει νύχτα – Πώς γίνεται;
- Ναύπλιο: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πήρε σβάρνα τραπεζοκαθίσματα σε πιτσαρία
- Ντόλι Πάρτον: Η θρυλική πορεία της σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ
- «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος: Kατέθεσε μήνυση στο ΑΠ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμού Τσίπρα
- Αρθροπλαστική Επιφανείας Ισχίου: Η λύση που επιτρέπει στους δραστήριους ασθενείς να παραμείνουν σε κίνηση
- Ριβάλντο για Μέσι: «Τι να πει κανείς… είναι απίστευτος!» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442