
Έφτασε η ώρα να δεχθεί η Γερμανία το ευρωομόλογο, προτείνει ο Μπλανσάρ του ΔΝΤ
Το πλαίσιο που θέτει το Δημοσιονομικού Συμφώνου αίρει κάθε λογικό δισταγμό που θα είχε η Γερμανία κατά της έκδοσης ευρωομολόγων, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, λέγοντας πως o κοινός δανεισμός θα μπορέσει να καταπολεμήσει τον φαύλο κύκλο της κρίσης χρέους.
Το πλαίσιο που θέτει το Δημοσιονομικού Συμφώνου αίρει κάθε λογικό δισταγμό που θα είχε η Γερμανία κατά της έκδοσης ευρωομολόγων, υποστηρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ, λέγοντας πως o κοινός δανεισμός θα μπορέσει να καταπολεμήσει τον φαύλο κύκλο της κρίσης χρέους.
Σε συνέντευξή του στους γερμανικούς Financial Times, ο Μπλανσάρ λέει ότι οι Γερμανοί έβλεπαν με δικαιολογημένο σκεπτικισμό την πρόταση για κοινό δανεισμό «όσο δεν υπήρχε το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και τα υπόλοιπα μέσα για δημοσιονομική πειθαρχεία».
«Τώρα που έχουμε το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, πρέπει να δεχθεί η Γερμανία να κινηθεί προς την κατεύθυνση των ευρωομολόγων» τονίζει, λέγοντας πως έχουν διατυπωθεί αρκετές λειτουργικές προτάσεις για σταδιακή εφαρμογή μορφών κοινού δανεισμού -και «όχι απαραίτητα τη δημιουργία ενιαίας αγοράς ομολόγων με μία κίνηση».
Το βασικότερο πλεονέκτημα των ευρωομολόγων, αναφέρει ο Μπλανσάρ, είναι πως θα καταπολεμήσει τον φαύλο κύκλο που έχουν περάσει οι χώρες της Ευρωζώνης που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους: Μία χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα, οι αγορές ζητούν ακριβά επιτόκια, και ξεκινά ο κύκλος των πιέσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βραζιλία: Ανησυχεί για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ
- Νέα ομάδα, νέα πόλη, νέος Γιάννης και νέο νούμερο: Ποιον αριθμό επέλεξε ο Αντετοκούνμπο στους Χιτ (pic)
- Η Ουκρανία εκτόξευσε πάνω από 400 drones προς τη Μόσχα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ
- Γελασμένη η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έχει τελειώσει η υπόθεση των υποκλοπών – ιδίως όταν πρώην πρωθυπουργός προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
- Κίνα: Τουλάχιστον 10 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ανεμοστρόβιλους
- Λόρεν Μπένετ: Πέθανε η τραγουδίστρια που συμμετείχε στο Party Rock Anthem των LMFAO
- ΠΑΣΟΚ: Ο εκτός γραμμής Σγουρός, οι δύο εικόνες του κόμματος και το σχέδιο «Αττική»
- Ζλάταν για Κριστιάνο Ρονάλντο: «Όμηρος του εγώ του η Πορτογαλία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442