
Συσπείρωση κατά του Σαρκοζί στο δεύτερο γύρο ζητά ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν ζήτησε από τους οπαδούς του να δραστηριοποιηθούν για να ηττηθεί ο Σαρκοζί στο δεύτερο Γύρο και να καταρρεύσει ο άξονας «Μερκοζί».
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν Λυκ Μελανσόν ζήτησε από τους οπαδούς του να δραστηριοποιηθούν για να ηττηθεί ο Σαρκοζί στο δεύτερο Γύρο και να καταρρεύσει ο άξονας «Μερκοζί».
Στην κατάμεστη πλατεία Στάλιγκραντ, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά στον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επικράτησε στον πρώτο γύρο των εκλογών.
«Σας το λέω ξεκάθαρα, είναι θέμα συνείδησης τις ώρες αυτές, έχουμε τα κλειδιά για το τελικό αποτέλεσμα και δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση» είπε. «Σας καλώ να κινητοποιηθείτε για τις 6 Μαΐου χωρίς να ζητήσετε κανένα αντάλλαγμα, να κινητοποιηθείτε για να νικηθεί ο Σαρκοζί».
»Σας ζητώ να μην ολιγωρήσετε και να δράσετε σαν να είχατε να εκλέξετε εμένα τον ίδιο στην προεδρία. Είναι πράξη συνείδησης, μην ζητήσετε τίποτα για αντάλλαγμα».
«Στόχος μας είναι να αναποδογυρίσουμε το τραπέζι, να ανατρέψουμε την τάση στην Ευρώπη που κρατάει και καταπιέζει τους λαούς κάτω από τον άξονα Σαρκοζί- Μερκέλ. Θα πρέπει να τσακίσουμε τον άξονα αυτό στη Γαλλία» κατέληξε εν μέσω χειροκροτημάτων ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: «Δράση» με το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού
- Greek Tax Authority: No Such Thing as Free Gifts for Influencers
- Σκύλος μόνος στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι: Αρκούν 10 λεπτά για να απειληθεί η ζωή του
- Άργος: Αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα που «προσπάθησε να διαφύγει τον έλεγχο» – Νοσηλεύεται στην Αττική
- Παναθηναϊκός: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ μετά τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Γιαμπουσέλε
- Μύκονος: Κώστας Σλούκας, Jan Vesely και Bryant Dunston απολαμβάνουν χαλαρές στιγμές στο νησί
- Ιταλία: Η Βαρένα βάζει πρόστιμα στα… μαγιό ως απάντηση στον υπερτουρισμό – Έως 200 ευρώ στους παραβάτες
- Τροχαίο στα Ιωάννινα: Αυτοκίνητα συγκρούστηκαν και το ένα… σκαρφάλωσε πάνω στο άλλο – Δείτε εικόνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442