«Σώας τας φρένας» έχει ο Μπρέιβικ για να δικαστεί, αποφαίνεται νορβηγική επιτροπή
Ανατροπή στην υπόθεση του Νορβηγού μακελάρη Αντερς Μπρέιβικ, ο οποίος το 2011, δολοφόνησε εν ψυχρώ 77 άτομα. Νορβηγική επιτροπή αποφάνθηκε ότι έχει «σώας τα φρένας» για να δικαστεί. Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 16 Απριλίου. Το θέμα της ψυχικής του υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού από αυτό θα αποφασιστεί αν θα εκτίσει την ποινή του σε κανονική φυλακή ή ψυχιατρείο.
Ανατροπή στην υπόθεση του Νορβηγού μακελάρη Αντερς Μπρέιβικ, ο οποίος το 2011, δολοφόνησε εν ψυχρώ 77 άτομα. Νορβηγική επιτροπή αποφάνθηκε ότι έχει «σώας τα φρένας» για να δικαστεί.
Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 16 Απριλίου.
Το θέμα της ψυχικής του υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αφού από αυτό θα αποφασιστεί αν θα εκτίσει την ποινή του σε κανονική φυλακή ή ψυχιατρείο.
Η νέα γνωμάτευση ανατρέπει την προηγούμενη, σύμφωνα με την οποία ο Μπρέιβικ πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια.
Ο ίδιος πάντως ο Μπρέιβικ είχε αμφισβητήσει την πρώτη γνωμάτευση, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι υγιής.
Σε πολυσέλιδη επιστολή του σε νορβηγικό ταμπλόιντ, επισήμαινε ότι ο εγκλεισμός σε άσυλο είναι «μοίρα χειρότερη και από θάνατο», αποκαλούσε τον εαυτό του «πολιτικό ακτιβιστή» και επαναλάμβανε ότι έχει αρχίσει σταυροφορία κατά του ισλάμ και της πολυπολιτισμικότητας.
Στις 22 Ιουλίου 2011, ο νεαρός Νορβηγός είχε τοποθετήσει βόμβα σε κυβερνητικό κτίριο στο κέντρο του Όσλο και αργότερα μετέβη στο νησί Ουτόγιαμ όπου άνοιξε αδιακρίτως πυρ κατά νεαρών κατασκηνωτών.
Συνολικά 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 151 τραυματίστηκαν από τις δύο ενέργειες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βάλε τις πιπεριές στη διατροφή σου, κάνει καλό
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442