Επίσημη πρεμιέρα και της τηλεοπτικής προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία
Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου άρχισε και επίσημα η προεκλογική περίοδος με τα ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα και αφίσες για τους δέκα υποψήφιους. Οι κανόνες της Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής επιτάσσουν ένα ακριβοδίκαιο αλλά πολύ σφιχτό μοίρασμα του χρόνου για τους υποψήφιους.
Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου άρχισε και επίσημα η προεκλογική περίοδος με τα ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα και αφίσες για τους δέκα υποψήφιους.
Οι κανόνες της Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής επιτάσσουν ένα ακριβοδίκαιο αλλά πολύ σφιχτό μοίρασμα του χρόνου για τους υποψήφιους.
Έως τις 21 Απριλίου, την παραμονή των εκλογών, έχουν στη διάθεσή τους 43 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου. Μπορούν να μεταδώσουν 10 σποτ των 90 δευτερολέπτων και οκτώ των 3,5 λεπτών.
Φυσικά πρέπει οι ώρες να είναι λογικές για όλους γιατί ένα λεπτό στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης στις οκτώ το βράδυ δεν συγκρίνεται με ένα λεπτό τα ξημερώματα.
Στα μηνύματα δεν επιτρέπεται η ευθεία επίθεση κατά των αντιπάλων.
Άλλοι εξίσου αυστηροί κανόνες υπάρχουν για τις αφίσες σε ανοιχτούς χώρους. Πρέπει να είναι ομοιόμορφες σε όλη την επικράτεια και τοποθετούνται στους ειδικούς χώρους με τυχαία σειρά.
Δεν επιτρέπεται ακόμη να έχουν συνδυασμένα τα χρώματα της γαλλικής σημαίας (μπλε, άσπρο, κόκκινο), εκτός αν αυτά υπάρχουν στο έμβλημα του κόμματος.
Κανόνες υπάρχουν τέλος και για τα φυλλάδια: το χαρτί τους πρέπει να είναι 60-80 γραμμάρια το τετραγωνικό, κάτι που αποκλείει τα βαριά ιλουστρασιόν χαρτιά, τα οποία είναι άλλωστε και περισσότερο ακριβά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καμίνια: Πλήρης ανακατασκευή παιδικής χαράς και βελτίωση του δημόσιου χώρου από τον Δήμο Πειραιά
- Παναθηναϊκός: Ο Ντάβιντε Καλάμπρια επιμένει ελληνικά και τη νέα σεζόν
- Βανδαλισμοί στο δημοτικό Πάρκο
- Akylas: «Πάμε πολύ καλά στα προγνωστικά, είμαστε στο Τop 5»
- ΠΑΣΟΚ: Ημίμετρα για να βγει από το πολιτικό τέλμα ο Μητσοτάκης
- FIBA: Στη Γαλλία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2031 (pic)
- Ο Λίβανος θα ζητήσει παράταση της εκεχειρίας για ένα μήνα με το Ισραήλ – Τι ζητάει
- Σύριοι στο στόχαστρο του δόγματος Πλεύρη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442