Παραμένει σε αργία ο τέως περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αφού και το Εφετείο τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση αφορούσε τη μείωση, εκ μέρους του, χρηματικών προστίμων σε βάρος πρατηριούχου, ο οποίος νόθευε το πετρέλαιο που διέθετε προς πώληση, με τη μέθοδο του αποχρωματισμού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως Νομάρχης Θεσσαλονίκης αποφάσισε, στις αρχές του 2005, τη μείωση των προστίμων, που είχε επιβάλει η προηγούμενη διοίκηση στη Νομαρχία, από 89.000 σε 5.000 ευρώ.

Κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, υποστήριξε ότι είναι αθώος και ότι έπεσε θύμα πλάνης. Ανέφερε δε ότι ενήργησε χωρίς δόλο και ότι κινήθηκε μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, ακολουθώντας την εισήγηση των νομικών υπηρεσιών της Νομαρχίας και του αντινομάρχη Γ.Τσαμασλή.

Σε ερώτηση του δικαστηρίου για το εάν γνώριζε τον πρατηριούχο ή εάν ήταν φίλος του, απάντησε: «Δεν τον γνώριζα. Εγώ είμαι φίλος με όλο τον ελληνικό λαό».

Την ενοχή του πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Χαλντούπης: «Υπερέβη τα ακραία όρια της διακριτικής του ευχέρειας, προσφέροντας οικονομικό όφελος στον πρατηριούχο, ο οποίος κέρδισε πολλαπλάσια ποσά από τη συστηματική νοθεία».

«Όποιος παρακολούθησε τη δίκη, έβγαλε τα συμπεράσματά του» ανέφερε ο κ. Ψωμιάδης. «Συνεχίζουμε στον Αρειο Πάγο μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι να λάμψει η αλήθεια. Καμιά άδικη απόφαση δεν πρόκειται να με κάμψει, να με φιμώσει, να με γονατίσει. Από σήμερα ξεκινάει να γεννιέται το καινούργιο.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας