Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και από το Εφετείο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και από το Εφετείο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Παραμένει σε αργία ο τέως περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αφού και το Εφετείο τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.  Ο κ. Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος στις 13 Φεβρουαρίου 2009 και είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Παραμένει σε αργία ο τέως περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, αφού και το Εφετείο τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση αφορούσε τη μείωση, εκ μέρους του, χρηματικών προστίμων σε βάρος πρατηριούχου, ο οποίος νόθευε το πετρέλαιο που διέθετε προς πώληση, με τη μέθοδο του αποχρωματισμού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως Νομάρχης Θεσσαλονίκης αποφάσισε, στις αρχές του 2005, τη μείωση των προστίμων, που είχε επιβάλει η προηγούμενη διοίκηση στη Νομαρχία, από 89.000 σε 5.000 ευρώ.

Κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, υποστήριξε ότι είναι αθώος και ότι έπεσε θύμα πλάνης. Ανέφερε δε ότι ενήργησε χωρίς δόλο και ότι κινήθηκε μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, ακολουθώντας την εισήγηση των νομικών υπηρεσιών της Νομαρχίας και του αντινομάρχη Γ.Τσαμασλή.

Σε ερώτηση του δικαστηρίου για το εάν γνώριζε τον πρατηριούχο ή εάν ήταν φίλος του, απάντησε: «Δεν τον γνώριζα. Εγώ είμαι φίλος με όλο τον ελληνικό λαό».

Την ενοχή του πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Χαλντούπης: «Υπερέβη τα ακραία όρια της διακριτικής του ευχέρειας, προσφέροντας οικονομικό όφελος στον πρατηριούχο, ο οποίος κέρδισε πολλαπλάσια ποσά από τη συστηματική νοθεία».

«Όποιος παρακολούθησε τη δίκη, έβγαλε τα συμπεράσματά του» ανέφερε ο κ. Ψωμιάδης. «Συνεχίζουμε στον Αρειο Πάγο μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι να λάμψει η αλήθεια. Καμιά άδικη απόφαση δεν πρόκειται να με κάμψει, να με φιμώσει, να με γονατίσει. Από σήμερα ξεκινάει να γεννιέται το καινούργιο.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024