Στις 14 Απριλίου ο επόμενος γύρος διεθνών διαπραγματεύσεων με το Ιράν
Εκπρόσωποι έξι μεγάλων δυνάμεων θα συμμετάσχουν στον επόμενο γύρο των συνομιλιών με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα στις 14 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.
Εκπρόσωποι έξι μεγάλων δυνάμεων θα συμμετάσχουν στον επόμενο γύρο των συνομιλιών με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα στις 14 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.
Η Άστον εκπροσωπεί τη λεγόμενη «ομάδα 5+61» -ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία- στον καθορισμό του προγράμματος των συνομιλιών.
«Ελπίζουμε ότι αυτός ο πρώτος γύρος θα δημιουργήσει ένα χρήσιμο περιβάλλον για συγκεκριμένη πρόοδο. Βεβαίως αποσκοπούμε σε μια βιώσιμη διαδικασία» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Άστον.
Επίσης την Κυριακή, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ζήτησε από την ομάδα 5+1 να επιδείξει αυστηρότητα στις συνομιλίες με το Ιράν. «Αν οι 5+1 καθορίσουν ένα πιο χαμηλό όριο, ζητώντας για παράδειγμα μόνον τη διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου κατά 20%, αυτό σημαίνει ότι οι Ιρανοί θα έχουν κερδίσει με χαμηλό κόστος το δικαίωμα να συνεχίσουν τα στρατιωτικά τους προγράμματα, λίγο πιο αργά, αλλά χωρίς κυρώσεις» δήλωσε ο Μπαράκ στο CNN.
«Αυτό σίγουρα θα συνιστούσε αλλαγή κατεύθυνσης προς το χειρότερο» επέμεινε.
Ακόμα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν ότι επωφελείται από τις διαπραγματεύσεις αυτές «για να κερδίσει χρόνο».
Σε δηλώσεις του στην Ιερουσαλήμ, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα παρακολουθήσει «με προσοχή» τις συνομιλίες αυτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
- Απίστευτο: Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε το «100» για να συλλάβει τα γαλάζια μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας
- Μουντιάλ σε 60 δευτερόλεπτα: Το ΑΝ δεν είναι (μόνο) του Παπακαλιάτη
- Γαλλία – Μαρόκο: Οι ενδεκάδες του πρώτου προημιτελικού του Μουντιάλ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)













































![Πτώση ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε η αντιπρόεδρος της Ζάμπιας – Ποια η κατάστασή της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/zambia2-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442