Δεν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας, λέει η Κρ. Λαγκάρντ
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν έχει απομακρυνθεί από την Ελλάδα, εκτιμά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS που θα μεταδοθεί την Κυριακή. Η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού θεωρεί επίσης ότι ούτε η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ είναι εξασφαλισμένη. Στο ίδιο επεισόδιο της εκπομπής του CBS για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους μίλησε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, που λέει μεταξύ άλλων ότι «δεν θέλουμε να κυριαρχήσουμε επί κανενός».
Ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν έχει απομακρυνθεί από την Ελλάδα, εκτιμά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS που θα μεταδοθεί την Κυριακή.
Η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού θεωρεί επίσης ότι ούτε η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ είναι εξασφαλισμένη, αφού ενδέχεται να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει και την ενωμένη Ευρώπη και το ευρώ.
Αφορμή των σκέψεων αυτών που εκθέτει η κυρία Λαγκάρντ είναι οι επερχόμενες ελληνικές εκλογές.
Διότι επισημαίνει ρητώς ότι «είναι άκρως αναγκαίο να εξυπηρετηθεί με συνέπεια από την κυβέρνηση που θα προκύψει το συμφωνηθέν πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων το οποίο έχει συμφωνήσει η Ελλάδα».
Όπως είπε χαρακτηριστικά η κυρία Λαγκάρντ, «υπάρχουν ακόμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και αρκετές χώρες τηςΝότιας Ευρώπης και επίσης την Ιρλανδία».
Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ερωτήθηκε για το εάν οι εκλογές αποτελούν παράγοντα αβεβαιότητας για την Ελλάδα και αποτελούν εμπόδιο στην εφαρμογή του νέου Μνημονίου.
Το στέλεχος του ΔΝΤ είπε πως η αβεβαιότητα που προκύπτει από τις εκλογές δεν αφορά μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε κάθε άλλη χώρα που βρίσκεται σε παρόμοια θέση και έχει αναλάβει να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πλέγμα μεταρρυθμίσεων.
«Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε λάβει επαρκείς διαβεβαιώσεις από τα κόμματα για την εφαρμογή του προγράμματος. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τον ευρύτερο στόχο» τόνισε ο κ. Ράις, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση από την εκλογική διαδικασία θα προκύψει η εντολή που θα λάβουν οι κυβερνώντες προκειμένου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.
Στο ίδιο επεισόδιο της εκπομπής του CBS για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους μίλησε και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε.
Όπως είπε, όταν υπάρχουν χώρες στις οποίες οι πολίτες ζουν πέραν των δυνατοτήτων τους και πρέπει πλέον να εφαρμόσουν μέτρα λιτότητας, τότε τείνουν να κατηγορούν άλλους και όχι τους εαυτούς τους.
«Το να ψάχνουν για αποδιοπομπαίους τράγους, είναι απόλυτα φυσιολογικό», είπε
Σε ερώτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά και για τις αφίσες διαμαρτυρίας με σβάστικες που καμιά φορά έχουν πάνω και την φωτογραφία του ίδιου, απάντησε ότι, είναι μέρος της πολιτικής.
«Η Γερμανία δεν επιθυμεί την κυριαρχία πάνω σε καμία χώρα, προσπάθησε στο παρελθόν ανεπιτυχώς, αλλά δεν το επιθυμεί πλέον, απλά κάνουμε την δουλειά μας», σημείωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
- Βάγια Νέστορα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό που πέταξε ο 29χρονος κατηγορούμενος
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
- Ο ΠΑΟΚ δίνει 2 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό για Τολιόπουλο – Το «χρυσό» συμβόλαιο στον Έλληνα γκαρντ
- The Birthday Party – Ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται έναν τύπο σαν τον Ωνάση αλλά αυτό δεν αρκεί
- Ναυτιλία: Τα παγκόσμια σημεία συμφόρησης – Στενά και Διώρυγες
- Έδωσε το σύνθημα ο Λαουτάρο: «Άλλο ένα βήμα, η Αργεντινή έδειξε από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη» (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442