Ελεύθεροι οι τελευταίοι στρατιώτες και αστυνομικοί όμηροι των FARC της Κολομβίας
Μετά από τουλάχιστον δώδεκα χρόνια ομηρίας, οι δέκα τελευταίοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί που κρατούνταν από τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός (FARC), απελευθερώθηκαν, μετά από παρέμβαση ανθρωπιστικής αποστολής. «Δεν αρκεί» λέει ο πρόεδρος της Κολομβίας, ζητώντας την απελευθέρωση και των εκατοντάδων πολιτών που κρατούνται από τους FARC.
Μετά από τουλάχιστον δώδεκα χρόνια ομηρίας, οι δέκα τελευταίοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί που κρατούνταν από τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις Κολομβίας – Λαϊκός Στρατός (FARC), απελευθερώθηκαν, μετά από παρέμβαση ανθρωπιστικής αποστολής.
Η Μαρία Κριτίνα Ριβέρα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε ότι η παράδοση των ομήρων έγινε σε αγροτική περιοχή στα σύνορα των διαμερισμάτων Μέτα και Γκουαβιάρε.
Έγιναν δεκτοί από τους συγγενείς τους στην πόλη Βιλαβιτσέντσιο και υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο, πριν μεταφερθούν στην πρωτεύουσα Μπογκοτά.
Ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, καλωσόρισε την εξέλιξη, λέγοντας, πάντως, ότι η κίνηση αυτή «δεν αρκεί».
Οι FARC, εκτός από αστυνομικούς και στρατιωτικούς έχουν απαγάγει και εκατοντάδες πολίτες. Ο Χουάν Μανουέλ Σάντος δήλωσε ότι αυτοί θα πρέπει να απελευθερωθούν.
«Η χώρα και ο κόσμος απαιτούν την απελευθέρωση όλων των ομήρων» είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να στρέφεται κατά της δράσης ένοπλων οργανώσεων.
Θεωρείται ότι δύο αστυνομικοί είναι ακόμα όμηροι των FARC, ωστόσο, οι αντάρτες δεν παραδέχθηκαν ποτέ τη σύλληψή τους.
Βασική πηγή χρηματοδότησης των FARC ήταν έως τώρα τα λύτρα από απαγωγές.
Τον Φεβρουάριο οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις Κολομβίας – Λαϊκός Στρατός ανακοίνωσαν ότι σταματούν την πρακτική των απαγωγών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ
- Ιδανικό ξεκίνημα με γκολ για τον Ολυμπιακό – Άνοιξαν το σκορ οι «ερυθρόλευκοι με Κοστίνια (1-0, vid)
- Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία και Λακωνία – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»
- «Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη – Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού (vid+pics)
- Κρίσιμη μαρτυρία για τη Λόρα από το Βερολίνο – Δόθηκε παράταση στο Amber Alert
