Σε κλίμα οδύνης οι κηδείες των τεσσάρων θυμάτων της σφαγής στην Τουλούζη
Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκαν την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ τα τέσσερα θύματα της σφαγής στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ της Τουλούζης. Περίπου 2.000 άνθρωποι αποχαιρέτισαν τον 30χρονο ραβίνο Τζόναθαν Σαντρέλ, τους γιούς του Άριε και Γκαμπριέλ (3 και 6 ετών) και την 8χρονη Μιριάμ Μονσονεγκό, κόρη ενός εκ των καθηγητών του σχολείου. Παρών ήταν και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, μεταφέροντας -όπως είπε- μήνυμα αλληλεγγύης εκ μέρος του γαλλικού λαού.
Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκαν την Τετάρτη στην Ιερουσαλήμ τα τέσσερα θύματα της σφαγής στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ της Τουλούζης.
Περίπου 2.000 άνθρωποι αποχαιρέτισαν τον 30χρονο ραβίνο Τζόναθαν Σαντρέλ, τους γιούς του Γκαμπριέλ και Άριε (4 και 5 ετών) και την 7χρονη Μιριάμ Μονσονεγκό, κόρη του διευθυντή του σχολείου.
Στις κηδείες παρέστη και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ, ο οποίος νωρίς το πρωί της Τετάρτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, μεταφέροντας -όπως είπε- μήνυμα αλληλεγγύης εκ μέρος του γαλλικού λαού.
Ο Αλέν Ζιπέ σε δηλώσεις του τόνισε ότι στη σφαγή της Τουλούζης «χύθηκε το αίμα Γάλλων και Ισραηλινών πολιτών».
Οι κηδείες τελέστηκαν στο κοιμητήριο Χαρ Χαμενουχότ της Ιερουσαλήμ, στη συνοικία Γκιβάτ Σαούλ, στην είσοδο της πόλης.
Οι σοροί των θυμάτων έφθασαν από τη Γαλλία νωρίς το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και μεταφέρθηκαν στην Ιερουσαλήμ.
Νωρίτερα, στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού είχε τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην οποία παρέστησαν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442