Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στην Τουλούζη

Ανθρωποκυνηγητό στη Γαλλία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στην Τουλούζη

Aνθρωποκυνηγητό -το μεγαλύτερο στη σύγχρονη γαλλική ιστορία- βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης που σημειώθηκε σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης με θύματα ένα ραβίνο, τους δύο γιους του και άλλη μία μαθήτρια. Την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος θα δεχθεί τους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας της χώρας, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία στη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν. Χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων.

Aνθρωποκυνηγητό -το μεγαλύτερο στη σύγχρονη γαλλική ιστορία- βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης που σημειώθηκε σε εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης με θύματα ένα ραβίνο, τους δύο γιους του και μία μαθήτρια.

Την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος θα δεχθεί τους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας της χώρας, ενώ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία στη μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν.

Το βράδυ της Δευτέρας χιλιάδες Γάλλοι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων.

Η αστυνομία έχει συνδέσει την επίθεση με άλλη επίθεση που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και στην οποία δολοφονήθηκαν τρεις Γάλλοι στρατιώτες με καταγωγή από τη βόρεια Αφρική και την Καραϊβική.

Στις έρευνες μετέχει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας. Περίπου 200 αστυνομικοί αναζητούν τον εκτελεστή, ενώ έχουν αναγνωριστεί οι πινακίδες κυκλοφορίας της μηχανής του.

Στην επίθεση στο σχολείο χρησιμοποίησε δύο όπλα -με το ένα από αυτά είχε αφαιρέσει την περασμένη εβδομάδα τη ζωή των στρατιωτών.

«Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και το ίδιο όπλο που σκότωσε τους στρατιώτες, τα παιδιά και τον δάσκαλο» δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Γάλλος πρόεδρος, λίγες ώρες αφότου επισκέφθηκε το εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης.

Ο Ν.Σαρκοζί ανακοίνωσε, επίσης, ότι έξω από όλα τα σχολεία που έχουν σχέση με θρησκείες θα τοποθετηθούν φρουροί, καθώς και έξω από τα εβραϊκά και μουσουλμανικά θρησκευτικά κτίρια. Παράλληλα, ανέβασε στο «κόκκινο» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στην Τουλούζη.

Ο δράστης είχε κρεμασμένη στο λαιμό του μία κάμερα και δεν αποκλείεται να βιντεοσκόπησε την επίθεση.

Στην επίθεση στην Τουλούζη έχασαν τη ζωή τους ο 30χρονος ραβίνος του σχολείου Τζόναθαν Σάντλερ, οι δύο γιοι του Γκάμπριελ και Άριε, τεσσάρων και πέντε ετών και η 8χρονη κόρη ενός καθηγητή του σχολείου.

Καταδικάζει ο ΓΓ του ΟΗΕ

Τα τραγικά γεγονότα στο εβραϊκό σχολείο της Τουλούζης καταδίκασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Μάρτιν Νεσίρκι.

Ο ΓΓ «καταδικάζει απερίφραστα αυτήν την πράξη βίας και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, της εβραϊκής κοινότητας , της κυβέρνησης και του γαλλικού λαού» αναφέρει η δήλωση του Μπαν Γκι-μουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024