Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λόγω κρουσμάτων HIV, ο ΟΚΑΝΑ μοιράζει προφυλακτικά στους χρήστες ναρκωτικών

Λόγω κρουσμάτων HIV, ο ΟΚΑΝΑ μοιράζει προφυλακτικά στους χρήστες ναρκωτικών

Λόγω της σημαντικής αύξησης που καταγράφεται στα κρούσματα μόλυνσης με HIV σε χρήστες ουσιών, ο ΟΚΑΝΑ ξεκινά τη δωρεάν διάθεση προφυλακτικών μαζί με σύριγγες, αρχής γενομένης από το κέντρο της Αθήνας.

Λόγω της σημαντικής αύξησης που καταγράφεται στα κρούσματα μόλυνσης με HIV σε χρήστες ουσιών, ο ΟΚΑΝΑ ξεκινά τη δωρεάν διάθεση προφυλακτικών μαζί με σύριγγες, αρχής γενομένης από το κέντρο της Αθήνας.

Αυτό αναφέρει σε έγγραφό του ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη, για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων λοίμωξης HIV/AIDS μεταξύ των χρηστών το 2011.

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ προχώρησε στην έκδοση απόφασης με την οποία θα εντάσσονται κατά προτεραιότητα όλοι οι ασθενείς με HIV στις Μονάδες Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, στην Αττική.

Διαβάστε επίσης: Σημαντική αύξηση στα νέα κρούσματα HIV/AIDS στην Ελλάδα

Όπως διευκρινίζει ο κ. Τιμοσίδης, ο ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Κέντρο Ζωής, την PRAKSIS, τη Θετική Φωνή, το Κέντρο Πρόληψης ΑΘΗΝΑ-ΥΓΕΙΑ και τους Γιατρούς του Κόσμου, έχει ξεκινήσει συντονισμένη δράση που αφορά ως επί το πλείστον δουλειά στο δρόμο, κινητές μονάδες και σημεία διανομής προφυλακτικών και συρίγγων σε ενεργούς χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, αρχικά στην Αττική και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.

Ο υφυπουργός αναφέρει ακόμη ότι «εν μέσω επιδημίας είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της μόλυνσης» και προσθέτει ότι στους χώρους συνάθροισης των ενεργών χρηστών θα διανεμηθούν δωρεάν 30.000 προφυλακτικά και 10.000 σύριγγες νέου τύπου, ενώ προχωρούν οι ενέργειες για υπάρξει επαρκής αριθμός υλικών καθ΄ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Την ίδια ώρα με άλλο έγγραφο του υφυπουργού Υγείας που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτή της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη για τη λειτουργία του Τμήματος Μεθαδόνης στο πρώην 6ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ, ο κ. Τιμοσίδης ενημερώνει για την ύπαρξη έρευνας που διενήργησε το προσωπικό της ομάδας «streetwork» του ΟΚΑΝΑ για τα εξαρτημένα άτομα στο Ιστορικό Κέντρο.

Από την έρευνα που έγινε σε 11 σημεία του κέντρου της Αθήνας, όπου παρουσιαζόταν υψηλή συγκέντρωση χρηστών (πιάτσες), προέκυψε ότι το 85% των χρηστών, που βρέθηκαν στις περιοχές έρευνας, δεν ήταν σε κανένα πρόγραμμα, ενώ μόλις το 15% ήταν ενταγμένοι σε θεραπευτικά προγράμματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024