Εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα, μετά από τέσσερις ημέρες βίας
Σε κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Ισραήλ και Παλαιστίνιοι ένοπλοι στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από τέσσερις ημέρες αιματηρών επιδρομών και ρήψη ρουκετών, σύμφωνα με Αιγύπτιο αξιωματούχο. Τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές από την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες.
Σε κατάπαυση του πυρός συμφώνησαν Ισραήλ και Παλαιστίνιοι ένοπλοι στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από τέσσερις ημέρες αιματηρών επιδρομών και ρήψη ρουκετών, σύμφωνα με Αιγύπτιο αξιωματούχο.
Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η εκεχειρία -που συμφωνήθηκε με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου- ισχύει από τη 01:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).
Αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαίωσε αργότερα την κατάπαυση του πυρός, λέγοντας ότι το Ισραήλ συμφώνησε να σταματήσει να στοχεύει Παλαιστίνιους ηγέτες ένοπλων οργανώσεων στη Γάζα, εάν σταματήσουν οι επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ.
Τουλάχιστον 25 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές από την Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το Ισραήλ αναφέρει ότι τουλάχιστον 35 άτομα τραυματίστηκαν σε παλαιστινιακές επιθέσεις με ρουκέτες.
Στην επικράτεια του Ισραήλ έχουν εκτοξευτεί περισσότερες από 240 ρουκέτες.
Τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχος για την κλιμάκωση της βίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους της Γάζας, τονίζοντας ότι για μία ακόμη φορά οι άμαχοι πληρώνουν βαρύ τίμημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 26.12.2025]
- Πληρωμές: Kάρτα ή μετρητά; Tι προτιμούν οι Έλληνες
- Τουρκία: Πρόκληση του υπουργείου Άμυνας – Τι λέει για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις
- Κρητηνία: Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση του αγοριού στη Ρόδο – Εντοπίστηκε καλά στη υγεία του
- Αρχεία Έπσταϊν: Τα email της Γκισλέιν Μάξγουελ με το «A» και οι σκιές γύρω από τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
- Χόλ: «Αυτον τον παίκτη πρέπει να σταματήσει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βίρτους»


