Ποιες αλλαγές θα προωθήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την επομένη της εκλογής του
Σε αλλαγές στα κομματικά όργανα αναμένεται να προχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την επομένη της εκλογής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναμένεται να απευθύνει και προσκλητήριο σε παλαιότερα στελέχη να συνεισφέρουν στην πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με Τα Νέα, στην εκλογική επιτροπή που θα συγκροτηθεί θα κληθούν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη, ανάμεσά τους και ο Χρήστος Παπουτσής.
Σε αλλαγές στα κομματικά όργανα αναμένεται να προχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την επομένη της εκλογής του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ενώ αναμένεται να απευθύνει και προσκλητήριο σε παλαιότερα στελέχη να συνεισφέρουν στην πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εθνικές εκλογές.
«Θα κάνει πράξη τη συστράτευση για την οποία μίλησε στην Εθνική Συνδιάσκεψη» αναφέρουν συνεργάτες του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «το προσκλητήριο δεν θα αφορά αναγκαστικά μόνο κάποιους από τους διαγραφέντες βουλευτές αλλά και παλαιότερα στελέχη». Ανάμεσά τους οι Έκτωρ Νασιώκας, Χρίστος Βερελής, Αλέκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Λιάνης, ακόμη και ο Γιώργος Φλωρίδης.
Σύμφωνα με Τα Νέα, στην εκλογική επιτροπή που θα συγκροτηθεί θα κληθούν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη (Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Ρέππας, Αννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Θόδωρος Πάγκαλος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Ραγκούσης), ακόμα και ο Χρήστος Παπουτσής.
Επίσης, ο νέος πρόεδρος θα δρομολογήσει άμεσα την αλλαγή στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, το οποίο θα συγκροτείται από κορυφαία στελέχη και έμπιστους συνεργάτες του. Το νέο όργανο θα εκλεγεί από το υφιστάμενο Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει λίγες ημέρες μετά την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.
Όσον αφορά στον νέο γραμματέα του κόμματος που θα εκλεγεί από το Εθνικό Συμβούλιο, ακούγονται τα ονόματα των Πάρη Κουκουλόπουλου και Νάσου Αλευρά.
Για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος οι επιτελείς του κ. Βενιζέλου «βλέπουν» δύο πιθανούς υποψηφίους, ανάμεσά τους το νυν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Νίκο Ανδρουλάκη και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Κώστα Καρτάλη.
Νέο Εθνικό Συμβούλιο αναμένεται να εκλεγεί τον Ιούνιο οπότε και θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος.
Την ευθύνη της κατάρτισης των ψηφοδελτίων του Κινήματος ενδέχεται να αναλάβει ο στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου, Γιάννης Δατσέρης.
Στον στενό πυρήνα των συνεργατών του υπουργού Οικονομικών θα παραμείνουν οι Στέλιος Αγγελούδης, Γιάννης Ζαφειρόπουλος και Κώστας Γουβάλας (διευθυντής του πολιτικού γραφείου). Επίσης, στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μετακομίσουν οι συνεργάτες του υπουργού στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών Αντα Κιούρκα και Ηλίας Βεργίτσης.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, την Πέμπτη ο κ. Βενιζέλος πρόκειται να παραχωρήσει εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου, ενώ ενδέχεται την Παρασκευή να μιλήσει σε διερυμένο κομματικό ακροατήριο, ίσως εκτός Αθηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κόντρα Χατζηβασιλείου με Νταβούτογλου για το Κυπριακό: «Έχουμε εισβολή από το 1974»
- EuroCup: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη στη νέα διοργάνωση
- Ποιες είναι οι περιοχές με τα ακριβότερα και τα φθηνότερα ακίνητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη
- Ποιοι νέοι κλάδοι εντάχθηκαν στην ψηφιακή κάρτα εργασίας
- Μοντέρο: «Μια ωραία διαδρομή προς τον Πειραιά» (pic)
- Η «κατάρα του Τραμπ»: Από το Μουντιάλ στο NFL – Eίναι όντως ο πρόεδρος των ΗΠΑ επικίνδυνα γκαντέμης;
- Παν. Δουδωνής: Εμμονικός με τις υποκλοπές ο Κ. Μητσοτάκης – Αυτοεξευτελισμός των παρακολουθούμενων προσώπων
- Γρηγόρης Δημητριάδης: Επίδειξη θράσους αφού εξασφάλισε τη (συγ)κάλυψη της κυβέρνησης για τις υποκλοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442