Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ και επισήμως όσοι δεν ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους
Τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, καθορίζει με εγκύκλιο ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος. Εκτός ψηφοδελτίων μένουν όσοι δεν ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους και όσοι, δηλώνουν εναντίον του Μνημονίου. Επιστροφή στην κεντρική πολιτική σκηνή προανήγγειλε ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Τις αναγκαίες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, καθορίζει με σημερινή του εγκύκλιο ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.
Ο κ. Λυκουρέντζος διευκρίνισε χθες και μία πολιτική προϋπόθεση: ότι δεν θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια οι διαγραμμένοι βουλευτές που δεν ψήφισαν τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά και πρόσωπα τα οποία περιφέρονται ανά την επικράτεια και λένε ότι είναι εναντίον του μνημονίου.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι σχετικές αιτήσεις από κάθε ενδιαφερόμενο, μπορεί να υποβάλλονται από σήμερα 12 Μαρτίου 2012 έως και τις 6 το απόγευμα της 15ης Μαρτίου 2012.
Σημειώνεται επίσης ότι οι δηλώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να συνοδεύονται από πρόσφατο πιστοποιητικό ποινικού μητρώου και -εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι πρώην βουλευτής- από δήλωση παραίτησής του από το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης οποιουδήποτε ποσού αναδρομικώς οφειλομένων αναπροσαρμογών της βουλευτικής του αποζημίωσης, καθώς και κάθε άλλου ποσού που σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο προς τη βουλευτική του ιδιότητα.
Η εγκύκλιος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στη Γραμματεία Οργανωτικού του κόμματος, τη Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης και στα κατά τόπους γραφεία των ΝΟΔΕ.
Υποψήφιος δηλώνει ο Νικήτας Κακλαμάνης
Την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος βουλευτής ανακοίνωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
«Αποφάσισα να επανέλθω στην κεντρική πολιτική σκηνή με τη δυνατότητα που μου δίνει ο νόμος να μην εγκαταλείψω τον δήμο της Αθήνας, ο οποίος εξακολουθεί και είναι προτεραιότητά μου. Εννοώ ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και δημοτικού συμβούλου.»
«Όταν θα ανακοινωθεί επισήμως το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Α’ Αθήνας θα πληροφορηθείτε ποιοι θα είναι υποψήφιοι, εκτίμησή μου είναι ότι θα είμαι» εξήγησε.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59