Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει σήμερα 87 χρόνια ζωής. Στις 10 Μαρτίου 1925 οι άνθρωποι του Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Πειραιά και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιά είχαν πια αποφασίσει να πορευτούν μαζί, δημιουργώντας μία νέα ομάδα, αλλά έψαχναν την ονομασία της.
Ο Ολυμπιακός συμπληρώνει σήμερα 87 χρόνια ζωής. Στις 10 Μαρτίου 1925 οι άνθρωποι του Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Πειραιά και του Ομίλου Φιλάθλων Πειραιά είχαν πια αποφασίσει να πορευτούν μαζί, δημιουργώντας μία νέα ομάδα, αλλά έψαχναν την ονομασία της.
Ο Νότης Καμπέρος, ανώτατος αξιωματικός, έμελλε να την εμπνευστεί, χωρίς ούτε και ο ίδιος εκείνη τη στιγμή να φανταστεί ότι αυτός ο σύλλογος θα γινόταν ο Θρύλος της Ελλάδας. Ενας σύλλογος που στα σημερινά 87α γενέθλιά του θα είναι γεμάτος τίτλους και διακρίσεις. Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς γεννήθηκε εκείνο το βράδυ με έμβλημα τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο.
Ο Ολυμπιακός έχει μακράν τους περισσότερους τίτλους και τα δύο καλύτερα σερί, με τις επτά κατακτήσεις από το 1996 έως το 2003 και με τις έξι από το 1954 έως το 1959. Η ομάδα του Πειραιά έχει 38 πρωταθλήματα, 24 Κύπελλα, έχει κάνει συνολικά 13 νταμπλ, έχει τέσσερα Σούπερ Καπ και ένα Βαλκανικό Κύπελλο.
Ο Ολυμπιακός έχει πλέον τμήματα για 16 Ολυμπιακά αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, στίβος, κολύμβηση, πυγμαχία, άρση βαρών, ιστιοπλοΐα, πάλη, τένις, σκοποβολή, καταδύσεις, κωπηλασία, κανόε καγιάκ – καγιάκ σλάλομ και επιτραπέζια αντισφαίριση.
Τμήματα του συλλόγου υπήρξαν παλαιότερα η ενόργανη γυμναστική, η ξιφασκία, η ποδηλασία, το χάντμπολ, το σκάκι και το γυναικείο μπάσκετ, αλλά πλέον δεν υφίστανται. Έχει κατακτήσει εκατοντάδες τίτλους σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.
Το έμβλημα της ομάδας είναι ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος, ενώ έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους σε 4 αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο και πάλη).
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Ο Ντράγκαν Σάκοτα εξήγησε στις δηλώσεις του πώς η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει τη νίκη επί της Μπανταλόνα για το 1-0 στα προημIτελικά του BCL.
Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μούρθια με 79-73, ο Παντελής Μπούτσκος αναφέρθηκε στη ρεβάνς επί ισπανικού εδάφους τονίζοντας πως η ομάδα του θα πρέπει να παίξει καλύτερα για να πάρει την πρόκριση.
Το ταχύρρυθμο σεμινάριο της Πέμπτης (2/4), απορίες για την ταλαιπωρία, πως εξηγείται το άγχος της ΚΕΔ, μπερδεμένοι διαιτητές, αλαλούμ με τους παρατηρητές και το βραβείο ενόψει του τελικού Κυπέλλου