Volvo και Geely ενισχύουν τους τεχνολογικούς δεσμούς τους
Μια νέα συμφωνία που θα βοηθήσει στην περαιτέρω διεύρυνση της μεταξύ τους τεχνολογικής συνεργασίας αλλά, και όσον αφορά τη σουηδική φίρμα, την επέκτασή της στην κινεζική αγορά, συνυπέγραψαν οι δύο πλευρές.
Η σουηδική φίρμα και η μητρική της Geely υπέγραψαν νέα συμφωνία που θα δώσει στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία μεγαλύτερη πρόσβαση στην τεχνολογία της Volvo με την προοπτική ενίσχυσης της προϊοντικής της γκάμας, εξασφαλίζοντας παράλληλα στους Σουηδούς τα απαραίτητα για τη διείσδυση τους στην κινεζική αγορά.
Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε με αφορμή την υπογραφή της νέας συμφωνίας ο επικεφαλής Volvo, Stefan Jacoby, : “Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που θα ενισχύσει και τις δύο πλευρές. Μας στηρίζει στην πραγματοποίηση των σχεδίων μας για την ανάδειξη της κινεζικής αγοράς σε δεύτερο “σπίτι” μας”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Volvo βρίσκεται σε αναμονή έγκρισης από την κινεζική κυβέρνηση για την κατασκευή εργοστασίου στην Κίνα το οποίο θα παράγει μοντέλα της φίρμας αλλά και αυτοκίνητα με τα διακριτικά μιας νέας φίρμας που θα προκύψει από τη συνεργασία Volvo και Geely.
Όσον αφορά τη νέα συμφωνία, προβλέπει την από κοινού εξέλιξη ηλεκτροκίνητων plug-in αλλά και τεχνολογίας που θα αξιοποιηθεί σε συμπαγών διαστάσεων μοντέλα όπως αναφέρει η Geely στη σχετική ανακοίνωση.
“Είναι στρατηγικός στόχος για εμάς να προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια συνεργιών εντός του ομίλου, βελτιώνοντας τις διαφορετικές φίρμες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Li Shufu, επικεφαλής του κινεζικού ομίλου όπου στεγάζεται και η αυτοκινητοβιομηχανία Geely.
Προκειμένου δε να κατασιγάσει τους φόβους που εκφράζουν αναλυτές για την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αλλοιώσει την εικόνα της Volvo το στέλεχος του κινεζικού ομίλου δήλωσε: “…Η Geely είναι η Geely και η Volvo είναι η Volvo”.
auto.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο 19χρονοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας 35χρονου στον Δενδροπόταμο
- Σύρος: «Άρπαξα το μαχαίρι με το οποίο έτρωγα και της επιτέθηκα» – Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος για τη δολοφονία
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442