Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα ζητά ο Γ.Καρατζαφέρης
Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Σε επιστολή του προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο, ο κ. Καρατζαφέρης σημειώνει ότι το σύνολο των θεμάτων (Αιγαίο, ΠΓΔΜ, Κυπριακό, Θράκη) βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη φάση.
Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Σε επιστολή του προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο, ο κ. Καρατζαφέρης σημειώνει ότι το σύνολο των θεμάτων (Αιγαίο, ΠΓΔΜ, Κυπριακό, Θράκη) βρίσκονται σε ιδιαίτερα κρίσιμη φάση.
Στην επιστολή του αναφέρει:
«Τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση. Ενώ η χώρα μας ταλανίζεται στο μέτωπο της οικονομίας, την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Κύπρο.
» Ταυτόχρονα, εντείνονται οι προκλήσεις των Σκοπίων που σφετερίζονται, με κάθε ευκαιρία, την ονομασία και την Ιστορία της Μακεδονίας, ενώ κλιμακώνονται και οι κινήσεις της Αλβανίας εις βάρος της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.
» Παράλληλα, δύο αρνητικές αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου για την υπόθεση του Διστόμου και την ονομασία των Σκοπίων δυσχεραίνουν περαιτέρω την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.
» Σε εκκρεμότητα, εξάλλου, παραμένει το θέμα της ΑΟΖ, παρ όλο που, πλέον, δημιουργούνται ουσιαστικές προϋποθέσεις για την αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου.
» Τέλος, σε μια εποχή κατά την οποία συντελούνται μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, συνιστά προτεραιότητα καίριας σημασίας η ανάληψη πρωτοβουλιών και η δημιουργία συμμαχιών που θα καταστήσουν την Ελλάδα πρωταγωνιστή και όχι ουραγό των εξελίξεων, καθώς προκύπτουν κίνδυνοι αλλά κυοφορούνται και ευκαιρίες, ειδικά στον τομέα της ενέργειας.
»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μητσοτάκης: Κυριακάτικη «προεκλογική» ανασκόπηση – Κουβέντα για το μπάζωμα της εξεταστικής
- Σαμουράι, εντυπωσιακές μάχες, υπέροχες μαριονέτες: Ο Hidari επιστρέφει και ο Κιάνου Ριβς θα είναι εκεί
- Αγίου Πνεύματος: Οι κοντινοί προορισμοί και το κόστος της απόδρασης – Πού κυμαίνονται ακτοπλοϊκά και διαμονή
- Κατακόκκινο ξανά το ΟΑΚΑ: Τόσοι οπαδοί του Ολυμπιακού θα βρεθούν στον τελικό
- Ι. Καϊτεζίδης:«Η μεγάλη αποχή της 2ης Κυριακής έδειξε ότι οι πολίτες δεν ήθελαν το ισχύον εκλογικό σύστημα»
- Έκρηξη βόμβας σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Πακιστάν – Πάνω από 30 τραυματίες
- Κατάθεση-βόμβα στην υπόθεση Έπσταϊν: Η Σάρα Κέλεν κατονόμασε τρεις διάσημους άνδρες για σεξουαλική κακοποίηση
- Οι κουτοπονηριές του Γιώργου Φλωρίδη θα ήταν απλώς καταγέλαστες, εάν δεν ήταν επικίνδυνες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)



![Χρυσές λίρες: Ποιες χρονιές πουλήθηκαν οι περισσότερες [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/07/ot_lires25-300x300.png)



















![Ζιζέλ Πελικό: Βρήκε ξανά την αγάπη και την εμπιστοσύνη – Ο νέος της σύντροφος [εικόνες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2024-09-11T071836Z_5549723_RC27Y9AH9YCY_RTRMADP_5_FRANCE-JUSTICE-1024x683-1-1-1024x683-1-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442