Νέα συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο ΤΕΑΔΥ για τη συμμετοχή στο «κούρεμα»
Νέα συγκέντρωση έξω από το ΤΕΑΔΥ προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ σήμερα, Τετάρτη, με στόχο να μπλοκάρει την απόφαση για συμμετοχή ή όχι στο «κούρεμα» των ομολόγων που κατέχει το Ταμείο. Την Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε έφοδο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ, με αποτέλεσμα να μην ληφθεί απόφαση. Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι αστυνομικοί έξω από το δικό τους ταμείο.
Νέα συγκέντρωση έξω από το ΤΕΑΔΥ προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ σήμερα, Τετάρτη, με στόχο να μπλοκάρει την απόφαση για συμμετοχή ή όχι στο «κούρεμα» των ομολόγων που κατέχει το Ταμείο. Την Τρίτη, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε έφοδο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ, με αποτέλεσμα να μην ληφθεί απόφαση. Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι αστυνομικοί έξω από το δικό τους ταμείο.
Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ «καταγγέλλει την παράνομη και πραξικοπηματική συμπεριφορά του Προέδρου του ΤΕΑΔΥ, ο οποίος στη συνεδρίαση του Ταμείου, αφού διαπίστωσε ότι η πλειοψηφία των παρόντων μελών ήταν αντίθετη με το «κούρεμα» των ομολόγων, ανέβαλε τη συνεδρίαση του ΔΣ».
Το ΔΣ του ΤΕΑΔΥ θα συνεδριάσει στις 12:00 προκειμένου να πάρει οριστικές αποφάσεις. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 11:30 στο χώρο συνεδρίασης του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ «για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα σε βάρος των ασφαλισμένων».
Κινητοποίηση αστυνομικών
Συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του κτιρίου που στεγάζεται το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) στην οδό Βερανζέρου 48, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.
Όπως λένε διαμαρτύρονται για το «»κούρεμα» του Ταμείου στο πλαίσιο της ανταλλαγής ομολόγων (PSI)».
Την Τρίτη σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «η πολιτική του απροκάλυπτου εκβιασμού των εργαζομένων για να δεχθούν άνευ όρων την ατομική και οικογενειακή τους χρεοκοπία συνεχίζεται, αυτή τη φορά με την καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων».
Σχετικά με το «κούρεμα» του ασφαλιστικού τους φορέα επεσήμαναν ότι τους ζητήθηκε να συνηγορήσουν «με την επίκληση ότι προέχει »η σωτηρία της χώρας» και με την απειλή ότι αν δεν δεχθούμε την »εθελοντική» συμμετοχή μας στη διαδικασία αυτή, ήτοι της απομείωσης της περιούσιας του Ταμείου κατά 53%, αργότερα αυτή θα καταστεί αναγκαστική και μάλιστα σε ποσοστό έως και 80%!».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι: «Τα αποθεματικά των ταμείων έχουν δημιουργηθεί από τις εισφορές των ασφαλισμένων συναδέλφων μας με σκοπό μαζί με τις αποδόσεις τους να χρηματοδοτήσουν τις παροχές τους ως συνταξιούχων. Σήμερα, λοιπόν, που το ελληνικό δημόσιο δεν διασφαλίζει πλέον ούτε το μίνιμουμ των αποδόσεων τόσο των επικουρικών συντάξεων όσο και του εφάπαξ βοηθήματος, αρνούμαστε να συμπράξουμε στην περαιτέρω καταλήστευση του Ταμείου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Super League: Η ΚΕΔ όρισε τον Σάντσεθ Μαρτίνεθ στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ο Όσμερς σφυρίζει στο ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
- Γιατί η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ αποχώρησε από τo The White Lotus; Χάος και παρασκήνιο με τον Μάικ Γουάιτ
- Σκουριές: Στην τελική ευθεία για παραγωγή η επένδυση που αλλάζει τα δεδομένα στην Ελλάδα
- Αφρικανική σκόνη: Ποια θα είναι η πιο δύσκολη μέρα – Χάρτης με τις περιοχές που θα επηρεαστούν
- Ηλεκτρικά πατίνια: «Μπήκαν αδόμητα, μας αιφνιδίασαν» – Τι λένε οι ειδικοί για τους κινδύνους
- Το στέλεχος των Άνδεων του χανταϊού εντοπίστηκε σε δύο ανθρώπους που επέβαιναν στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
- «Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σταύρος Τσώχος
- Κρήτη: «Η ζωή μου σταμάτησε στις 20-10-2023»- Τι ισχυρίστηκε ο 54χρονος για τη δολοφονία του 20χρονου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442