Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη εν αναμονή των εξελίξεων σε PSI
Νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, γεγονός που καταγράφεται στην εναλλαγή του προσήμου, με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις στο PSI. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι τραπεζικές μετοχές, με μερίδα των επενδυτών να προεξοφλούν θετική έκβαση στο PSI.
Νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, γεγονός που καταγράφεται στην εναλλαγή του προσήμου, με τους επενδυτές να αναμένουν τις εξελίξεις στο PSI.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι τραπεζικές μετοχές, με μερίδα των επενδυτών να προεξοφλούν θετική έκβαση στο PSI.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 753,42 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,26%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 46,685 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,73% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,10%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Κατασκευών (+3,37%) και των Τραπεζών (+1,73%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (-9,73%), των Χημικών (-4,32%) και των Τροφίμων (-2,09%).
Ανοδικά κινούνται 77 μετοχές, 75 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ιλυδα +28,74%, Cyclon Ελλάς +22,82%, HOL +19,80% και Κούμπας +19,75%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Fieratex -2,33%, Ευρωσυμμετοχές -20,00%, Μάρακ Ηλεκτρονική -18,06% και Interfish -16,32%.
Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ευρώπη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν κατά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου στο Παρίσι. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1,57 μονάδα, ή κατά 0,05% και διαμορφώθηκε στις 3.364,13 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο χρηματιστηριακός δείκτης Dax άνοιξε με πολύ μικρή άνοδο 0,08% και με τις πρώτες συναλλαγές διαμορφώθηκε στις 6.638,48 μονάδες. Με πτώση 0,14% άνοιξε σήμερα το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE υποχώρησε κατά 8,03 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 5.757,77 μονάδες.
Με πτώση έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο για τρίτη συνεχή φορά εξαιτίας της αναζωπύρωσης ανησυχιών για κίνδυνο στάσης πληρωμών της Ελλάδας. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 61,57 μονάδες, σε ποσοστό 0,64%, και διαμορφώθηκε στις 9.576,06 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,07% και διαμορφώνεται στα 1,3127 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 105,932 γεν, στο 0,8341 με τη στερλίνα και στο 1,2044 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου υποχωρεί σε ποσοστό 0,06% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 80,776 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,5732 με τη στερλίνα και στο 0,9181 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442