Αξιωματούχοι της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσαν ότι ο καθεδρικός ναός του Κράιστσερτς θα κατεδαφιστεί τελικά, καθώς κρίθηκε ότι οι ζημιές από τον σεισμό του 2011 είναι πολύ εκτεταμένες για να επισκευαστεί. Πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν από τις Αρχές να επανεξετάσουν τα σχέδια και να κρατήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της τωρινής κατασκευής.

Αξιωματούχοι της Νέας Ζηλανδίας επιβεβαίωσαν ότι ο καθεδρικός ναός του Κράιστσερτς θα κατεδαφιστεί τελικά, καθώς κρίθηκε ότι οι ζημιές από τον σεισμό του 2011 είναι πολύ εκτεταμένες για να επισκευαστεί.

Ο ναός του 19ου αιώνα αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης. Η ανέγερση του ναού ξεκίνησε πριν από 147 χρόνια. Ο καθεδρικός σχεδόν κατέρρευσε μετά τον σεισμό του Φεβρουαρίου του 2011.

Η επίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, Βικτόρια Μάθιους, δήλωσε ότι στη θέση του θα κατασκευαστεί άλλος ναός στη θέση του, με διαφορετικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό.

Πρόσθεσε ότι ο καθεδρικός δεν θα κατεδαφιστεί με μπουλντόζες, αλλά με «τη μεγαλύτερη προσοχή και σεβασμό».

«Αναγνωρίζουμε το μεγάλο ενδιαφέρον της κοινότητας και την αίσθηση ιδιοκτησίας, καθώς ο καθεδρικός ναός ήταν τόσο ένα εμβληματικό κτίριο και ένα μέρος της τακτικής λατρείας για πολλούς» είπε σε δήλωσή της.

«Ωστόσο, αυτό είναι τώρα ένα πολύ επικίνδυνο κτίριο που θα πρέπει να καταστεί ασφαλές» πρόσθεσε.

Πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν από τις Αρχές να επανεξετάσουν τα σχέδια και να κρατήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της τωρινής κατασκευής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr