Τη Δευτέρα η απόφαση για την απεργία διαρκείας των φαρμακοποιών
Τη Δευτέρα, κατά τη Γενική Συνέλευση των φαρμακευτικών συλλόγων, θα αποφασιστεί εάν τελικά οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας μετά την υπερψήφιση από τη Βουλή του νόμου που προωθεί διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της υγείας. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ.Λουράντος δήλωσε «αγανακτισμένος από την όλη εικόνα στη Βουλή».
Τη Δευτέρα, κατά τη Γενική Συνέλευση των φαρμακευτικών συλλόγων, θα αποφασιστεί εάν τελικά οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας μετά την υπερψήφιση από τη Βουλή του νόμου που προωθεί διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της υγείας.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ.Λουράντος δήλωσε «αγανακτισμένος από την όλη εικόνα στη Βουλή γιατί εκεί διαπίστωσα το ‘ναι’ σε όλα».
«Οι βουλευτές δυστυχώς ψηφίζουν χωρίς να διαβάζουν, χωρίς να ξέρουν το αντικείμενο. Το ‘ναι’ σε όλα που άκουσα από το 80% της Βουλής με εκνεύρισε τρομερά. Είπα λοιπόν εκεί ότι εφόσον έτσι θέλετε να καταντήσετε την υγεία, έτσι να διαλύσετε το κοινωνικό κράτος, δεν έχει νόημα εμείς οι φαρμακοποιοί να προσπαθούμε να επιβάλλουμε μία σωστή διαχείριση του φαρμάκου και γενικά της όλης κατάστασης στην υγεία» τόνισε, σημειώνοντας: «Θα θέσω όλες τις παρατηρήσεις μου στη γενική συνέλευση και εκείνοι ας αποφασίσουν».
Αναφερόμενος στο θέμα των γενοσήμων και στις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί, ο κ. Λουράντος είπε ότι «σε καμία περίπτωση το γενόσημο φάρμακο δεν πρέπει να στοχοποιείται».
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων