
Alpha Βank: Στην τρόικα οφείλεται ο καταποντισμός του οικονομικού κλίματος
Την άποψη πως ο ουσιαστικός καταποντισμός του οικονομικού κλίματος στη χώρα ήταν κυρίως αποτέλεσμα των πολιτικών και των συνεχών παρεμβάσεων των δανειστών της χώρας για άμεση επιβολή νέων και εξαιρετικά επώδυνων μέτρων και των υπερβολικά αρνητικών εκτιμήσεών τους, για τις προοπτικές εξόδου της χώρας από την κρίση διατυπώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο […]
Την άποψη πως ο ουσιαστικός καταποντισμός του οικονομικού κλίματος στη χώρα ήταν κυρίως αποτέλεσμα των πολιτικών και των συνεχών παρεμβάσεων των δανειστών της χώρας για άμεση επιβολή νέων και εξαιρετικά επώδυνων μέτρων και των υπερβολικά αρνητικών εκτιμήσεών τους, για τις προοπτικές εξόδου της χώρας από την κρίση διατυπώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank στο εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Αναλύσεων που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας οι παρεμβάσεις αυτές οδηγούν σε πολύ πιεστικές πρακτικές εφαρμογής της οικονομικής πολιτικής, σε μεγαλύτερη διοικητική αποδιοργάνωση από την ήδη υπάρχουσα και συμβάλλουν στην συνεχή υπονόμευση του οικονομικού κλίματος, ενώ η πίεση ήταν ασφυκτική παρά την σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε το 2010 και το 2011 σε όλους τους τομείς.
Από την άλλη πλευρά, οι εκτιμήσεις για ουσιαστική αδυναμία εξόδου της χώρας από την κρίση και, ειδικότερα, οι συνεχείς επικλήσεις της απειλής της άτακτης χρεοκοπίας και της εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ, οδήγησαν αναπόφευκτα στη μεγάλη διαρροή των καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα, στην αποφυγή της πληρωμής και στην αδυναμία επιβολής της εισπράξεως των βεβαιωθέντων φόρων και εισφορών, στη διόγκωση της παράλληλης οικονομίας και στην αναβολή των αποφάσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων για κατανάλωση σε διαρκή καταναλωτικά αγαθά και για επενδύσεις σε κατοικίες και επιχειρήσεις.
«Αδικούνται οι θυσίες που οι κάτοικοί της υπομένουν με καρτερικότητα για τρίτη συνεχή χρονιά. Υπονομεύεται, τέλος, αυτή η ίδια η βιωσιμότητα του χρέους μακροπρόθεσμα με την διαιώνιση της ύφεσης που με αβάσταχτη ελαφρότητα επιβάλλεται σε μία χώρα που, αν και έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες, δεν φαίνεται βραχυπρόθεσμα να μπορεί να αξιοποιήσει εναλλακτικές επιλογές για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας», τονίζουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Alpha.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Ενισχύονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου
- Στον 69χρονο αγνοούμενο από την Επανομή ανήκει η σορός που βρέθηκε στον Κορινό Πιερίας
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)









































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442