Υπεγράφη η σύμβαση για την επέκταση του Μετρό από το Χαϊδάρι στον Πειραιά
Ξεκινούν άμεσα τα έργα για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό, από το Χαϊδάρι μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, συνολικού μήκους 7,6 χιλιομέτρων με έξι σταθμούς, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας. Εντός 15 ημερών η υπογραφή της σύμβασης με τη Siemens για το «ξεπάγωμα» των επεκτάσεων προς Ελληνικό, Χαϊδάρι και Ανθούπολη.
Ξεκινούν άμεσα τα έργα για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό, από το Χαϊδάρι μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, συνολικού μήκους 7,6 χιλιομέτρων με έξι σταθμούς, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.
Το έργο, προϋπολογισμού 660 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί σε 5,5 χρόνια και θα παραδοθεί το 2017. Η γραμμή θα διέρχεται από τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας και θα καταλήγει στον Πειραιά, ενώ αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά 115.000 κατοίκους και συνολικά 132.000 επιβάτες.
Οι έξι σταθμοί που θα δημιουργηθούν είναι στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, τα Μανιάτικα, το λιμάνι του Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου θα απασχοληθούν 2.000 εργαζόμενοι.
«Προσπαθούμε να επιταχύνουμε όλα τα μεγάλα έργα που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη που έχει ανάγκη η χώρα» τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης και ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση με τη Siemens για την κατασκευή της σηματοδότησης στους επτά σταθμούς των επεκτάσεων του δικτύου που είχαν «κολλήσει» τα τελευταία χρόνια, ώστε να παραδοθούν σε περίπου 12 μήνες. Πρόκειται για τις επεκτάσεις προς Ελληνικό, Χαϊδάρι και Ανθούπολη.
Ο κ. Βορίδης δήλωσε επίσης ότι σύντομα αναμένει πως θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και στο «ξεπάγωμα» των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης υπογράμμισε ότι το σημαντικό αυτό έργο πριν από μερικούς μήνες «θεωρείτο νεκρό», αλλά όταν «δουλεύουμε όλοι μαζί και διαχρονικά όλα επιτυγχάνονται».
Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρ. Τσίτουρας ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι μελέτες για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό από Γαλάτσι μέχρι Καισαριανή, που θα καταλήγει στη Λυκόβρυση και σχεδιάζεται να δοθεί προτεραιότητα στο τμήμα της από Άλσος Βεΐκου μέχρι Ευαγγελισμό. Επίσης μέσα στο 2012 θα προχωρήσει η επέκταση του Τραμ από το Νέο Φάληρο μέχρι το κέντρο του Πειραιά, ενώ σύντομα ολοκληρώνονται οι μελέτες για την υπογειοποίηση της Γραμμής 1 του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο, με την προσθήκη ενός νέου σταθμού στην περιοχή του Κεράνη. Επίσης σχεδιάζονται επεκτάσεις του Τραμ προς το Κερατσίνι.
Τέλος, στη Θεσσαλονίκη, προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της επέκτασης του μετρό προς την Καλαμαριά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
- Η «απόδραση» της Νταϊάνα: Τα παιδιά, ο Ντόντι και το σχέδιο Μαλιμπού
- Ο Τραμπ επέπληξε δημόσια τους ηγέτες του ΝΑΤΟ, αλλά στο παρασκήνιο ήταν διαφορετικά – Τι άλλαξε πριν φύγει;
- Ο Ζελένσκι δήλωσε πως αναμένει την παραλαβή πυραύλων Patriot και την άδεια για την κατασκευή τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442