Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,35 δισ. ευρώ σχεδιάζει η Marfin Popular
Η Marfin Popular Bank σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,35 δις ευρώ με έκδοση κοινών μετοχών, καθώς και να επικεντρωθεί στην αγορά της Κύπρου, μετά την ανακοίνωση καθαρών ζημιών ύψους 2,5 δις ευρώ για το 2011 εξαιτίας και της περικοπής του ελληνικού χρέους. Η Marfin χρειάζεται τα νέα κεφάλαια προκειμένου να συμμορφωθεί με τον προβλεπόμενο δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων ύψους 9% έως τα τέλη Ιουνίου.
Η Marfin Popular Bank σχεδιάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,35 δις ευρώ με έκδοση κοινών μετοχών, καθώς και να επικεντρωθεί στην αγορά της Κύπρου, μετά την ανακοίνωση καθαρών ζημιών ύψους 2,5 δις ευρώ για το 2011 εξαιτίας της περικοπής του ελληνικού χρέους.
Υποδηλώνοντας ότι θέλει να απομακρυνθεί από την ελληνική τραπεζική αγορά, η MRB ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «επανατοποθετείται στρατηγικά με την έδρα της την Κύπρο να αποτελεί την πλατφόρμα ανάπτυξης του ομίλου».
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου ανέφερε επίσης ότι η προτεινόμενη ΑΜΚ με έκδοση κοινών μετοχών θα προσφερθεί είτε μέσω έκδοσης δικαιωμάτων υπέρ των μετόχων, είτε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, είτε και των δυο.
Αναφορές στον Τύπο κάνουν λόγο για ρωσικό ενδιαφέρον: Δημοσίευμα στον «Πολίτη» ανέφερε ότι η ρωσική τράπεζα VTB ενδιαφέρεται για στρατηγική συμμετοχή στην τράπεζα. Η MPB, σχολίασε επίσημα η τράπεζα σε ανακοίνωσή της «έχει γίνει δέκτης ενδιαφέροντος συμμετοχής από αριθμό αξιόπιστων στρατηγικών επενδυτών, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση».
Η Marfin χρειάζεται τα νέα κεφάλαια προκειμένου να συμμορφωθεί με τον προβλεπόμενο δείκτη βασικών ιδίων κεφαλαίων ύψους 9% έως τα τέλη Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 100-93: Ζορίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά νίκησαν και… βλέπουν Μπαρτσελόνα
- Ουκρανία: «Πραγματικά κοντά» βρίσκεται η συμφωνία, λέει ο Κέλογκ – Άλυτα τα ζητήματα για Ντονμπάς, Ζαπορίζια
- Χαβάη: Εντυπωσιακοί πίδακες λάβας «καταπίνουν» κάμερα που κατέγραφε την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα
- Η Μαρία Σάκκαρη παρακολούθησε τον αγώνα βόλεϊ ΖΑΟΝ – Αρης και ζήτησε στήριξη του γυναικείου αθλητισμού
- Τουρισμός: Oι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα Χριστούγεννα
- Νετανιάχου: Δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Τραμπ μέσα στον Δεκέμβριο – Η προειδοποίηση των μεσολαβητών

