Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Παπαδήμου για τη Σύνοδο Κορυφής της 1ης Μαρτίου
Με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησε τηλεφωνικά την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αντικείμενο της συνομιλίας τους ήταν η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ την 1η Μαρτίου.
Με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησε τηλεφωνικά την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αντικείμενο της συνομιλίας τους ήταν η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ την 1η Μαρτίου.
Η Γερμανίδα καγκελάριος θα απευθύνει τη Δευτέρα διάγγελμα για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, καθώς διογκώνεται το κίνημα των βουλευτών της που δεν προτίθενται να το υπερψηφίσουν την ημέρα εκείνη στη Βουλή, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Ζάιμπερτ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εισηγητή του προϋπολογισμού σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, o αριθμός των βουλευτών του κόμματος της Μέρκελ, αλλά και του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που θα καταψηφίσουν ανέρχεται πλέον σε 12 έναντι τεσσάρων την περασμένη Τετάρτη.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Β.Σόιμπλε ζήτησε με επιστολή του από τους Γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η επιτυχία του δεν είναι εγγυημένη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επίθεση με μαχαίρι στο Μιλάνο – «Το απόλαυσα – Θα το ξανακάνω» είπε ο δράστης
- «Πονοκέφαλος» οι μεγάλες καθυστερήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια – Ευρεία σύσκεψη χωρίς να βρεθεί άμεση λύση
- Το χρυσό γκολ του Μερίνο που έστειλε την Ισπανία στα προημιτελικά του Μουντιάλ (vid)
- Χανιά: Αυτός είναι ο 33χρονος ανθυποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο
- Πορτογαλία – Ισπανία 0-1: Ο Μερίνο «μίλησε» στο 91′ κι έστειλε τους «φούριας ρόχας» στα προημιτελικά
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]



