
Σε 24ωρη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, πορεία προς τη Βουλή
Στη Βουλή κατέληξε η πορεία των νοσοκομειακών γιατρών, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους κατά των ρυθμίσεων του νέου Μνημονίου. Οι γιατροί αντιδρούν στη μείωση κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών, όπως προβλέπεται στο νέο Μνημόνιο, καταγγέλλοντας διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις.
Κλειστές είναι οι οδοί Αμαλίας από Ξενοφωντος και Βασ. Σοφίας από Σέκερη.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι μονάδες Πρόνοιας.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη στις 12:30 στο Θεαγένειο Νοσοκομείο.
Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, η σχετική διάταξη προστέθηκε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Τρίτης από τον υπουργό Υγείας στο νομοσχέδιο που βρίσκεται προς συζήτηση στη Βουλή.
Προσθέτει ότι επιλέχθηκε η «διαχρονική περικοπή, φροντίζοντας με την αλλαγή συντελεστή να παγιώσουν πως οι εφημερίες θα μένουν πάντοτε κατά 17% φτηνότερες, ώστε να προκύψει περικοπή του συνολικού κονδυλίου εφημεριών κατά 50 εκατ. ευρώ».
Οι γιατροί κάνουν λόγο για «διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, με στόχο την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442