
Θάνατος νηπίου στη Θεσσαλονίκη ίσως οφείλεται στη νέα γρίπη
Ένα εξάχρονο αγοράκι από τη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή του από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη. Υποψίες ότι μπορεί η λοίμωξη αυτή να οφείλεται στον ιό Η1Ν1, τον ιό της νέας γρίπης, προέκυψαν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Ωστόσο, θα χρειαστούν 20 ημέρες για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες αυτές, ενώ την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ο πατέρας και το αδελφάκι του παιδιού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Ωστόσο, θα χρειαστούν 20 ημέρες για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες αυτές, ενώ την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ο πατέρας και το αδελφάκι του παιδιού, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Το άτυχο παιδί προσβλήθηκε από τη λοίμωξη την περασμένη Τρίτη, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και είχε πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις. Αρχικά εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, στη συνέχεια οι γονείς του το πήγαν στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και μετά σε ιδιωτική κλινική όπου και κατέληξε την περασμένη Παρασκευή.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής, Ματθαίος Τσούγκας, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία την περασμένη Δευτέρα, οι πνεύμονες του παιδιού παρουσίαζαν πύκνωση με συνέπεια να μην μπορεί να αναπνεύσει και να καταλήξει από ανακοπή.
«Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος προήλθε από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη, η οποία ενδεχομένως να οφείλεται και στον ιό Η1Ν1, αλλά θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι υποψίες» είπε ο κ.Τσούγκας.
Στο μεταξύ, δείγματα από τη σορό του άτυχου παιδιού εξετάζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τουρκία: «Ζω γιατί η σφαίρα χτύπησε φίλη μου που ήταν μπροστά» – Νωπός ο εφιάλτης από την επίθεση σε σχολείο
- Μάρω Κοντού: Ποια σταρ του σινεμά έθεσε βέτο στη Φίνος Φιλμ
- NBA Playoffs 2026: Στη μάχη για 35,7 εκατ. δολάρια – Γιατί για κάποιους σταρ είναι «ψιλά»
- Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται το voucher
- Μπρους Γουίλις: 41 εκατ. δολάρια πουλήθηκε η θρυλική έπαυλη που έζησε με την Έμα Χέμινγκ
- Τι είπε ο Ιτούδης για την ήττα από τη Μονακό και τα play offs της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από 21χρονο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το φινάλε της Β’ φάσης του πρωταθλήματος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442