
Υψηλές απώλειες στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες
Υψηλές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους και κυρίως στις τράπεζες, καθώς στο επίκεντρο είναι οι επιπτώσεις που θα έχει το PSI στον τραπεζικό κλάδο.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες, καθώς στο επίκεντρο είναι οι επιπτώσεις που θα έχει το PSI στον τραπεζικό κλάδο.
Το «κούρεμα» των ομολόγων που διακρατεί ο ιδιωτικός τομέας αυξήθηκε σε 53,5% από 50% και η ζημία σε όρους καθαρής παρούσας αξίας προσεγγίζει το 75%.
Στις 13:35 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 2,17% στις 807,80 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 43,5 εκατ. ευρώ. Χαμηλό της συνεδρίασης είναι οι 833,44 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 3,75%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχανε 0,59% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 1,04%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε πτώση 7,49%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 58 ήταν σε θετικό έδαφος, 81 σε αρνητικό, ενώ 20 ήταν αμετάβλητες.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι επίσης σε αρνητικό έδαφος, αν και σημειώνουν μικρότερες απώλειες, ενώ ανοδικό άνοιγμα δείχνουν τα futures στη Γουόλ Στριτ.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,34% στα 5.924,76 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε πτώση 0,80% στις 3.444,80 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,77% στις 6.894,83 μονάδες.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 1,17% και στην Ιταλία 0,90%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν κυρίως ανοδικές τάσεις, ενώ στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 τερμάτισε τη συνεδρίαση στις 9.463,02 μονάδες, με απώλειες 0,23%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωμένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442