Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη. Η δημόσια πρόταση αναμένεται την Παρασκευή, ενώ στο νομοσχέδιο εισάγει ρήτρες συλλογικής δράσης. Όλο το νομοσχέδιο.

Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων, με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Πέμπτη. Η δημόσια πρόταση αναμένεται την Παρασκευή, ενώ στο νομοσχέδιο εισάγει σε ρήτρες συλλογικής δράσης.

Πηγές στο υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν ότι την Παρασκευή θα γίνει η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων.

Στις 9 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η συμμετοχή στη δήμοσια προσφορά και θα εξετασθεί αν είναι ικανοποιητική και αν θα ενεγοποιηθούν τα CACs που θα έχουν ήδη νομοθετηθεί και θα αφορούν ποσοστό συμμετοχής των δύο τρίτων (66,6%).

Στις 12 Μαρτίου έχει προγραμματισθεί η ανταλλαγή των ομολόγων.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη συμμετοχή των ομολογιούχων στη διαδικασία, στο νομοσχέδιο αναφέρεται πως αυτή «διενεργείται με όλο ή μέρος του ανεξόφλητου κεφαλαίου των επιλέξιμων τίτλων που κατέχει, όπως ορίζεται στην πρόσκληση. Για την τροποποίηση των επιλέξιμων τίτλων απαιτείται συμμετοχή στη διαδικασία (απαρτία) τουλάχιστον του ενός δευτέρου του συνολικού ανεξόφλητου κεφαλαίου όλων των επιλέξιμων τίτλων που ορίζονται στην σχετική πρόσκληση («συμμετέχον κεφάλαιο») και ενισχυμένη πλειοψηφία υπέρ της τροποποίησης των δύο τρίτων του συμμετέχοντος κεφαλαίου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024