Παγώνει το Ιράν τις εξαγωγές πετρελαίου προς Βρετανία και Γαλλία
Μπλοκάρει η Τεχεράνη τις εξαγωγές πετρελαίου προς βρετανικές και γαλλικές εταιρείες, όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας. «Θα πουλήσουμε το πετρέλαιό μας σε νέους πελάτες» ανέφερε εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου.
Μπλοκάρει η Τεχεράνη τις εξαγωγές πετρελαίου προς βρετανικές και γαλλικές εταιρείες, όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας.
«Θα πουλήσουμε το πετρέλαιό μας σε νέους πελάτες» ανέφερε εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου την Κυριακή, όπως μεταδίδει το Reuters.
Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε προκληθεί σύγχυση για το εάν το Ιράν θα έκλεινε τη «στρόφιγγα» προς έξι ευρωπαϊκές χώρες -ανάμεσά τους και την Ελλάδα- ως αντίποινα στο εμπάργκο της ΕΕ.
Το ιρανικό υπουργείο είχε διαψεύσει τις πληροφορίες αυτές, οι οποίες είχαν μεταδοθεί από την ιρανική τηλεόραση.
Η Τεχεράνη έχει προειδοποιήσει την ΕΕ πως θα διέκοπτε τις πετρελαϊκές εξαγωγές προς την ΕΕ, εάν οι «27» προχωρούσαν σε εμπάργκο στα ιρανικά πετρελαιοειδή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε στις 23 Ιανουαρίου σε εμπάργκο -το οποίο ισχύει μόνο για τη σύναψη νέων συμβολαίων, δίνοντας περιθώριο μέχρι τον Ιούλιο στις χώρες που εξαρτώνται από το Ιράν (όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναργειακός-Καλαμάτα 0-2: Επίδειξη δύναμης η «μαύρη θύελλα», στους +7 από τον Πανιώνιο
- Αίγινα: Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και έναν μήνα – Τι λένε στο in γιατροί, κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού
- Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας
- «Ανακωχή» Πάλας – Γκλάσνερ, μένει ο Αυστριακός στον πάγκο των «αετών»
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα
- Ταΰγετος: Γλίστρησαν και έπεσαν σε χαράδρα – Δύσκολη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 ορειβατών – 4 τραυματίες

